Logo
  • Achtergrond
  • 23 februari 2018
  • Bron OfficeCity

5 tips om geluidsoverlast terug te dringen in kantoortuinen

Kantoortuinen kunnen de samenwerking tussen medewerkers versoepelen, maar het kan ook leiden tot geluidsoverlast en gebrek aan concentratie. Vijf tips om dit tegen te gaan.
Beeld 5 tips om geluidsoverlast terug te dringen in kantoortuinen

1. Plaats scheidingswanden

Een van de meest drastische oplossingen is het plaatsen van geluidswerende scheidingswanden. Op deze manier wordt de open kantoortuin omgetoverd tot een plek waar iedereen toch een beetje zijn eigen plekje heeft.

2. Creëer aparte vergaderruimtes

Zorg naast de kantoortuin voor aparte ruimtes voor een brainstormsessie of vergadering. Dit is ook een ideale plek voor  medewerkers om zich even terug te trekken voor een telefoongesprek of om even gefocust te kunnen werken aan een project. 

3. Plaats banken en ander gestoffeerd meubilair

Stof absorbeert geluid, dus in dat opzicht: hoe meer grote, gestoffeerde meubelstukken er in uw kantoortuin staan, hoe beter dat is voor het geluidsniveau. Daarnaast geven banken en comfortabele stoelen medewerkers de mogelijkheid om op een andere plek dan hun vaste werkplek te zitten. En dat stimuleert weer de creativiteit en productiviteit.

4. Hang (mooie) gordijnen op

Voortbordurend op het vorige punt, is het ook een goed idee om eens naar de raambekleding te kijken. Dit maakt het kantoor minder gehorig en bovendien ziet het er ook nog eens heel aantrekkelijk uit. Iets wat ook weer effect heeft op de productiviteit van medewerkers.

5. Geef iedereen een geluidswerende koptelefoon

Is het lastig om veranderingen aan te brengen aan het kantoor? Dan is er altijd nog de mogelijkheid van geluidswerende koptelefoons. Door medewerkers te voorzien van een koptelefoon kunnen ze gemakkelijker aan de slag met hun taken. Bovendien is dit ook een handig signaal naar collega’s. Heeft iemand zijn of haar koptelefoon op? Dan is het beter om diegene even niet te storen.

Producttips