Logo
  • Nieuws
  • 14 februari 2018
  • Bron: Intermediair

Kantoorgeurtjes: wat ruik ik daar?

In hotels en de retail is 'geurmarketing' al heel gebruikelijk, maar wist u dat u er ook de sfeer op kantoor mee kunt verbeteren? Vijf geurtjes voor op kantoor.

Beeld Kantoorgeurtjes: wat ruik ik daar?

Reisbureaus hopen met geuren als kokos klanten te verleiden tot het boeken van een verre reis. Hünkemoller probeerde met een chocoladegeur de verkoop van lingerie te bevorderen en iedere huiseigenaar die zijn huis wil verkopen kent de truc van de versgebakken appeltaart. "Er zijn geuren die spanningen wegnemen of verminderen," aldus geurdeskundige Claudia de Vos op Intermediair.nl. "Dat is nuttig in bijvoorbeeld de wachtkamer van de tandarts, maar kan ook heel handig zijn tijdens een spannende vergadering."

Recent onderzoek van de Universiteit Leiden laat zien dat lavendel het vertrouwen in andere mensen vergroot. Onderzoekers lieten proefpersonen een spel spelen waarbij zij geld konden verdienen door eerst geld aan anderen te geven. Proefpersonen die tijdens het spel werden blootgesteld aan een lavendelgeur bleken een stuk vrijgeviger dan proefpersonen uit een controlegroep zonder geur en een groep die pepermunt rook. Maar pas op: geuren hebben niet op iedereen hetzelfde effect. Waar de één een positieve associatie heeft bij lavendel, moet de ander juist terugdenken aan een rotervaring in een lavendelveld. En de associaties die mensen bij geuren hebben, zijn deels ook cultureel bepaald.

Vijf geurtjes voor op kantoor

1) Lavendel: vergroot het vertrouwen in andere mensen, rustgevend
2) Pepermunt: versterkt het geheugen
3) Citroen: oppeppende werking, opgeruimd gevoel, betere focus
4) Rozemarijn: positieve effecten op het geheugen en cognitie
5) Jasmijn: betere focus, beter concentratievermogen

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform