Logo
  • Nieuws
  • 25 maart 2021
  • Foto: Checkpoint
  • Bron: Joods.nl

Zo gaat het kantoor van de toekomst eruit zien

Het kantoor van de toekomst, zoals voorgesteld door Auerbach Halevy Architects heeft de prijs van 12.000 euro gewonnen van cyberbeveiligingsbedrijf Check Point. Uit de ruim 80 inzendingen sprong het ontwerp eruit vanwege ‘een multifunctioneel hybride ruimte gebruikmakend van slimme, flexibele “eilanden” die in staat zijn om “aan te passen en te transformeren”.

Beeld Zo gaat het kantoor van de toekomst eruit zien

Alle inzendingen in de wedstrijd om het kantoor voor na het coronapandemie te ontwerpen werden beoordeeld op originaliteit, innovatie, benutting van bestaande ruimte, planning en gebruik van beschikbare materialen.

Sociale interactie en brainstormen

Volgens Gil Messing, hoofd wereldwijde bedrijfscommunicatie bij het cyberbeveiligingsbedrijf waren er duidelijke trends onder de inzendingen: “De belangrijkste reden om op kantoor te komen, is duidelijk voor sociale interactie en om te brainstormen”.

Personaliseren

Ook de noodzaak om flexibele werkplekken te personaliseren – hoe zorg je ervoor dat mensen zich thuisvoelen? - kwam in vele inzendingen naar voren. Oplossingen waren onder meer om de werkcabines uit te rusten met slimme schermen waar gebruikers hun eigen foto’s vanuit bijvoorbeeld social media op kunnen downloaden.

Materialen

Modulair, flexibel en multifunctioneel zijn de sleutelwoorden voor de materialen. Wanden die gemakkelijk kunnen worden verplaatst, en ronde bubbelachtige werkcapsules in plaats van vierkante rechthoeken of vierkanten werden veelal voorgesteld.

Winnaar

De voorgestelde ruimte van de winnaar van Auerbach Halevy Architects is samengesteld uit een verscheidenheid aan deelruimten en werkplatforms – van privé, stiltegebieden tot gemeenschappelijke openbare ruimtes – met maximale flexibiliteit.

 

 

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform