Logo
  • Nieuws
  • 22 oktober 2019
  • Bron: Cognizant

Werkplek van de toekomst vereist ruimte voor meer samenwerking

Het gros van de bedrijven (80%) en hogeronderwijsinstellingen (72%) wereldwijd is het erover eens dat het extreem belangrijk is om medewerkers en studenten voor te bereiden op het samen kunnen werken met nieuwe digitale technologieën. Om als werknemer op de toekomst voorbereid te zijn is het kunnen samenwerken een onmisbare vaardigheid. En dit heeft ook impact op de inrichting van de werkomgeving.

Beeld Werkplek van de toekomst vereist ruimte voor meer samenwerking

Dit blijkt uit het Future of Learning rapport, dat onlangs is gepubliceerd. Hierin zijn de bevindingen van een wereldwijd onderzoek onder 601 topmanagers van vooraanstaande bedrijven en hogere onderwijsinstellingen gebundeld. Driekwart van zowel bedrijven als onderwijsinstellingen wereldwijd ziet samenwerkingsvaardigheden als een onmisbare factor voor het succes van het nieuwe machinetijdperk – ondanks de veranderingen en de impact die de nieuwe technologie met zich meebrengt. 

Dankzij nieuwe vormen van onderwijs – met digitale hulp on demand à la Netflix – wordt het zelf leren, waar en wanneer je maar wilt, steeds toegankelijker. Leerplatformen maken dankzij AI (kunstmatige intelligentie) studeren steeds persoonlijker. Daarnaast wordt AR (augmented reality) en VR (virtual reality) steeds normaler in ons dagelijks leven; naar verwachting neemt dit bij bedrijven en onderwijsinstellingen met 220 procent toe in de komende vijf jaar.

Veranderingen in de werkomgeving

Om goed voorbereid te zijn moeten organisaties de volgende stappen zetten:

  • Breng vaardigheden beter in kaart en match deze met wat echt nodig is op de werkplek;
  • Bekijk je curriculum en opleidingen eens kritisch en maak het aanbod niet alleen persoonlijker, maar ook beter;
  • Ondersteun in de werkomgeving niet alleen het zelf leren, maar stel ook open leermateriaal beschikbaar.

De snelheid waarin deze aanpassingen worden doorgevoerd, bepaalt uiteindelijk het succes van een goed onderlegd personeelsbestand. Een onzekere toekomst vraagt om een investering in flexibel samenwerken en een verbetering in reactiecapaciteit, maar zeker ook in nieuwe leermethodes waarin vaardigheden worden gecombineerd. Zo bereiden organisaties zich op een degelijke manier voor op wat komen gaat, en blijven ze concurrerend in een tijdperk vol veranderingen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform