Logo
  • Nieuws
  • 7 juni 2021
  • Bron: Nu.nl

‘We denken dat mensen gemiddeld twee dagen op kantoor zullen zijn’

Als straks de coronamaatregelen worden opgeheven en iedereen weer naar kantoor mag, blijft thuiswerken ook onderdeel van de werkweek. Hoeveel dagen per week hangt af van de werkzaamheden en wat de medewerkers zelf willen zo blijkt uit een rondgang van NU.nl bij een aantal grote bedrijven.

Beeld  ‘We denken dat mensen gemiddeld twee dagen op kantoor zullen zijn’

Zo geeft een woordvoerder van Rabobank aan dat het per werknemer verschilt hoeveel dagen in de week hij of zij thuis blijft werken. Het zal variëren van 10 procent van de tijd op kantoor en 90 procent op een andere locatie tot 40 om 60 procent.

Ook bij PwC en verzekeraar NN mogen de werknemers dit straks zelf bepalen. Bij de laatste verwachten ze dat men gemiddeld twee dagen op kantoor zal werken.

Stapsgewijs uitbreiden

Bij KPN verwacht men vanaf september een dag per week naar kantoor te gaan en vervolgens dit stapsgewijs uit te breiden. Naar hoeveel dagen is nog niet duidelijk, het hybride werken moet zich in de praktijk bewijzen.

Bij Eneco denkt men dat het twee om twee dagen wordt. Met een vijfde vrij in te vullen dag.

Hoeveel mensen er per dag naar kantoor kunnen komen, hangt uiteraard af van het feit of de 1,5 meter afstand de norm blijft.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform