Logo
  • Nieuws
  • 7 september 2016
  • Bron: Paralax

Thuiswerken belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde

Thuiswerken staat bovenaan de lijst met favoriete secundaire arbeidsvoorwaarden van werknemers. Een derde hecht hieraan het meest, gevolgd door 28 procent die flexibele werktijden het belangrijkst vinden. 

Beeld Thuiswerken belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde

Dit blijkt uit onderzoek van Paralax onder 179 Nederlandse werknemers. Van de respondenten met kinderen vindt zelfs 60 procent flexibele werktijden heel erg belangrijk, terwijl dit onder medewerkers zonder kinderen de helft blijkt te zijn.

In de praktijk blijkt echter dat slechts 26 procent van de respondenten daadwerkelijk volledig zelf mag bepalen wanneer hij of zij flexibel werkt. Voor de helft van de respondenten geldt dat flexibel werken wel mogelijk is, mits dit in afstemming gebeurt met collega’s.

Flexibele werktijden

Flexibele werktijden worden door werknemers tussen de 35 en 45 jaar het meest belangrijk gevonden; voor mensen onder de 25 jaar lijkt dit het minst van belang. Het belang van de kinderen (38 procent) of het kunnen indelen van de eigen tijd (37 procent) zijn de belangrijkste redenen waarom medewerkers flexibel willen werken.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform