Logo
  • Nieuws
  • 9 februari 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Dynamis.nl

Steeds meer leegstand door Het Nieuwe Werken

Kantoren staan steeds vaker leeg: het gemiddelde ligt momenteel op 18 procent. Er zijn plaatsen waar dit percentage nog hoger ligt, zoals in Almere, Amstelveen, Nieuwegein, Gouda en Capelle aan den IJssel. Vanwege Het Nieuwe Werken is er structureel minder vraag naar kantoorruimte.

Dit meldt Ruud de Wit, een van de sprekers op het Symposium Sprekende Cijfers in de Amsterdam RAI, datis georganiseerd door Makelaarsorganisatie Dynamis. De Wit, adviseur van vastgoedbedrijven op het gebied van strategie en communicatie, is weinig positief over de kantorenmarkt omdat het overaanbod van kantoorruimte een structureel karakter heeft en niet alleen samenhangt met de economische crisis Herbestemming van kantoorpanden kan bijdragen aan een oplossing. Volgens De Wit moeten marktpartijen en overheden zich realiseren dat er iets moet gebeuren. “Overheden zijn nog niet zover. Gemeenten blijven zich rijk dromen en gaan door met het ontwikkelen van kantoorlocaties (en winkellocaties), terwijl die behoefte er helemaal niet is,” aldus de Wit.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform