Logo
  • Nieuws
  • 22 april 2021
  • Bron: TwynstraGudde

Steeds meer focus op (thuis)werkplekomgeving

De coronacrisis heeft de toegevoegde waarde van facilitair management aangetoond. Kantoren veranderen blijvend en de kwaliteit van de werkplek krijgt alle aandacht. Vooral de manier van werken van een organisatie, flexibiliteit en efficiënt ruimtegebruik bepalen de inrichting van de werkplekomgeving steeds meer.

Beeld Steeds meer focus op (thuis)werkplekomgeving

In het jaarlijkse Facility & Workplace Marktonderzoek van FMN en TwynstraGudde noemen bijna twee op de drie professionals de werkplekomgeving dan ook als één van de belangrijkste thema’s die het inkoopbeleid bepalen.

Kantoren veranderen blijvend

Uit het onderzoek blijkt dat dat facilitair managers aan het voorsorteren zijn op een situatie waarin het normaal is dat veel medewerkers een aantal dagen per week vanuit huis werken. De norm wordt dat je individueel werk thuis doet, op kantoor ontmoet je, overleg je en werk je samen. De verwachting is dan ook dat op de langere termijn vastgoed wordt afgestoten.

De facilitair manager thuis?

Nu de thuiswerkomgeving ook steeds meer aan belang wint, is de vraag in hoeverre de facilitair manager verantwoordelijk is voor een gezonde werkplek thuis. Dát er iets verandert voor de facilitair managers is zeker. Wat kunnen facilitair managers doen om de thuiswerkomgeving te faciliteren? De komende tijd zal blijken hoe.

In de boardroom

In veel organisaties en bedrijven is de facilitair manager toegelaten tot de boardroom om oplossingen aan te dragen voor thuiswerken, online ontmoetingen en het anderhalve-meterkantoor. In de boardroom is het nu het moment om de visie op huisvesting en vastgoed fundamenteel te vernieuwen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform