Logo
  • Nieuws
  • 20 mei 2021
  • Bron: Ministerie BZK

Rijksdienst start programma ‘Hybride werken’

Het Rijk is in deze pandemie in zijn bedrijfsvoering flexibel en wendbaar gebleken. Door de opgedane ervaringen heeft de Rijksdienst de ambitie om anders te gaan werken. Hiervoor is gestart met het rijksbrede programma ‘Hybride Werken’.

Beeld Rijksdienst start programma ‘Hybride werken’

Om massaal thuiswerken mogelijk te maken is de digitale infrastructuur sterk uitgebreid en kunnen alle rijksambtenaren op een veilige manier videovergaderen. Tijdens deze bijzondere omstandigheden bleef de productiviteit op peil en nam het ziekteverzuim licht af zo staat te lezen in de Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk 2020.

Digitale informatievoorziening

De ICT-uitdagingen en inzichten uit de coronaperiode worden meegenomen in de strategie voor ontwikkelingen op ICT-gebied. Verder is in 2020 gewerkt aan een veilige en betrouwbare informatievoorziening. Er was veel aandacht voor het gebruik van data, voor Artificial Intelligence (AI) en voor een goede digitale informatiehuishouding.

Ook is gewerkt aan de digitale weerbaarheid binnen de Rijksoverheid. Hiervoor is een Chief Information Security Officer Rijk (CISO) aangesteld.

Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid liggen er veel kansen zo meldt de jaarrapportage. Bijvoorbeeld op het vlak van huisvesting in combinatie met het verminderen van woon-werkverkeer door hybride werken. Ook de rijksbrede inkoopstrategie ‘Inkopen met Impact’ biedt mogelijkheden voor duurzaamheid.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform