Logo
  • Nieuws
  • 13 januari 2016
  • Bron: Koninklijke Ahrend

Nederlandse werknemers zitten meer dan 7 uur per dag

Zittend werk schijnt volgens onderzoeken te leiden tot gezondheidsrisico’s. Toch zitten Nederlandse werknemers gemiddeld 7,4 uur per dag. Het gevolg hiervan is dat werkgevers voor een groot deel opdraaien voor de zorgkosten. Dat meldt kantoorinrichter Koninklijke Ahrend.

Wanneer werknemers meer bewegen zal dit leiden tot een verlaagd risico op vroegtijdig overlijden en ziektes, waaronder hart- en vaatziektes en diabetes. Daarnaast kan het ook leiden tot hogere productiviteit en efficiëntie. Volgens een onderzoek van de University van Missouri duurt staand vergaderen 34 procent korter dan zittend vergaderen.

De inrichting van een kantoor kan al bijdragen aan meer beweging op de werkvloer. Volgens de kantoorinrichter zou het al helpen als bedrijven de printer verder van de kantoortuin te plaatsen of zowel zitwerkplekken als sta-werkplekken aan te bieden.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform