Logo
  • Nieuws
  • 19 april 2021
  • Bron: BNR

Meer dan een derde ondernemers zegt te gaan besparen op kantoor- en bedrijfsruimte

Thuiswerken en digitaal vergaderen blijft, ook als we weer alle dagen naar kantoor mogen. Hierdoor is minder kantoorruimte nodig. Zegt een derde van de ondernemers zo blijkt uit de maandelijkse bedrijvenmonitor van Interpolis aldus BNR.

Beeld Meer dan een derde ondernemers zegt te gaan besparen op kantoor- en bedrijfsruimte

Vooral  het groot-mkb verwacht het aantal kantoor- en bedrijfsoppervlakte in te gaan krimpen: meer dan 40 procent geeft dit aan. Volgens René Voets, directeur bedrijven van Interpolis zijn mkb'ers voornemens om thuiswerken en digitaal vergaderen ook na de coronacrisis te blijven stimuleren. “Daar investeren ze ook in, bijvoorbeeld door goede thuiswerkplekken te realiseren,” aldus Voets. 

Investeren

TNO meldde eerder al aan BNR dat 25 procent van de thuiswerkers dit na de coronacrisis sowieso wil blijven doen.
Het mkb kijkt bij het afstoten van kantoorruimte te veel naar de korte termijn aldus Jeroen Lokerse, directeur Nederland van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Pas later komen bedrijven erachter dat een werkplek of een locatie de belangrijkste succesfactor is. Volgens hem leer je werken op je werk: “De wisselwerking tussen ervaring en talent moet er ook zijn, zodat de jonge mensen kunnen leren en groeien. Ook moet je de bedrijfscultuur een beetje leren kennen. Dat kan alleen op kantoor.”
 

Luister het gehele interview via BNR

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform