Logo
  • Nieuws
  • 12 mei 2020
  • Bron: DuurzaamBedrijfsleven.nl

Lege hotelzaal als alternatieve werkplek?

Hoe kunnen hotels met creatieve invullingen de crisis doorkomen? Geef restaurants en zalen op als alternatief kantoor. Een nieuwe app maakt het voor werkenden makkelijk om een rustige werkplek in een van de lege hotels van Nederland te vinden.

Beeld Lege hotelzaal als alternatieve werkplek?

De app komt van de startup MEOW, die weer bedacht is door ontwerpbureau D/Dock. Het bureau had in november al het idee om hotels meer in te zetten voor werkenden. "Ik vind het mengen van doelen van vastgoed heel fascinerend. We hebben het voor corona zo ingericht dat we gemiddeld maar acht uur per dag in elk gebouw doorbrengen. Als je werk, recreatie en slaap in één gebouw kan samenbrengen, heb je in theorie drie keer minder vastgoed nodig," vertelt Thomas van Leeuwen, oprichter van MEOW, op DuurzaamBedrijfsleven.nl.

Dubbel gebruik van gebouwen

Dat is niet alleen fijn voor vastgoedondernemers, die daardoor meer huur zouden kunnen vragen, maar ook voor het milieu. Hoe meer je één gebouw gebruikt, hoe minder onderhoud en nieuwbouw er immers nodig is. Door de coronacrisis besloten Van Leeuwen en zijn collega's om hun idee versneld uit te werken: op 1 juni verschijnt de app die ze de afgelopen maanden bouwden.

Deze app werkt net als Uber of Airbnb: iemand voert zijn locatie in en krijgt direct te zien in welk hotel hij of zij kan werken. Voor 15 euro per dag krijgt de werkende de hele dag een plek inclusief gratis kopje koffie en wifi. Van Leeuwen: "Ik merkte bij het onderzoek dat de kracht van gastvrijheid, van je welkom voelen op een plek, heel belangrijk is. De hotels waar wij mee werken bieden dat."

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform