Logo
 • Nieuws
 • 3 mei 2018
 • Bron: Colliers

Is Het Nieuwe Werken dood?

Is Het Nieuwe Werken (HNW) dood in de huidige Agile wereld? Of zijn bepaalde HNW-verworvenheden nog steeds van toepassing? Colliers zet vijf belangrijke verdiensten van HNW op een rij.

Beeld Is Het Nieuwe Werken dood?
 1. Keuzevrijheid medewerkers
  Het meest gewaardeerde element van HNW is de vrijheid van medewerkers om de werkplek te kiezen die past bij hun persoonlijke werkstijl en activiteiten. De agile werkomgeving beperkt deze keuzevrijheid weliswaar, maar de variatie in plekken om samen te werken en de ruimtes voor informeel ontmoeten nemen toe.
   
 2. Betere digitale samenwerking
  Skype, chatfuncties, sharepoint, gezamenlijk werken op afstand in dezelfde documenten en overal bij je bestanden kunnen. Het is nu zo vanzelfsprekend dat het bijna raar is dit als verdienste van HNW te noemen. Toch zijn deze nieuwe samenwerkingsvormen mogelijk gemaakt door de ICT-innovaties van HNW.
   
 3. Groter besef van lege werkplekken
  De gemiddelde bezettingsgraad van kantoren ligt onder de 50% en de piekbezetting onder de 60%. De winst van HNW is dat het besef dat veel werkplekken gedurende de week leegstaan en dat deze ruimte beter benut kan worden. Vaak in combinatie met een lager gebruik van vierkante meters.
   
 4. Werken waar en wanneer je wilt
  De HNW-beweging met gebundelde krachten van de afdelingen HR, IT en Facilitair, maakte dit werkconcept mogelijk en acceptabel binnen organisaties. Juist in Agile tijden - waar teams op verschillende plekken samenwerken in sprints - is het voor de teamleden essentieel om altijd en overal online te kunnen werken.
   
 5. Trots op het bedrijf
  Medewerkerstevredenheid en ‘company pride’ is naast de ICT-revolutie een van de grote winstpunten van HNW. Meer aandacht voor de identiteit en missie van de organisatie heeft geleid tot een grotere waardering voor de werkomgeving en de werkgever.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform