Logo
  • Nieuws
  • 20 september 2011
  • Eliza van den Anker

Gemeente Heemstede stelt hele kantoor beschikbaar voor flexwerkers

Als eerste gemeente stelt de gemeente Heemstede haar hele kantoor ter beschikking voor het project Deelstoel. Via Deelstoel.nl kunnen ambtenaren een werkplek of vergaderzaal reserveren bij een andere overheidsinstelling.

Beeld Gemeente Heemstede stelt hele kantoor beschikbaar voor flexwerkers

Sinds januari 2011 doet gemeente Heemstede mee aan het project. Toen met een paar flexplekken, nu dus met het hele kantoor. Pim van Wonderen, gemeente Heemstede: 'Aanvankelijk waren wij voorzichtig met de toewijzing van Deelstoel-werkplekken omdat onduidelijk was welk verdringingseffect dit zou kunnen hebben op de beschikbare werkplekken in onze flexomgeving voor onze eigen Heemsteedse ambtenaren. Ook moest blijken of de beveiliging van onze kantooromgeving met de Deelstoel voldoende gegarandeerd bleef.'

Kennisdeling

Van Wonderen: 'Na de eerste ervaringen met deelstoelers te hebben opgedaan blijkt bijstelling gewenst: door de keuze voor alleen werkplekken in het Eet-/Werkcafe staat de Deelstoeler wel erg los van de organisatie. Hierdoor wordt onvoldoende geprofiteerd van de voordelen van kennisdeling tussen onze medewerkers en Deelstoelgebruikers. Bovendien geldt dat hoe zichtbaarder de Deelstoel in de organisatie, hoe meer medewerkers zelf zullen overwegen om de Deelstoel bij een andere gemeente te gebruiken. Wij willen promoten dat de Deelstoel een uitstekende aanvulling is op thuiswerken met als bonus dat je laagdrempelig mee kan kijken in de keuken van een andere gemeente.'

Drukke momenten

Daarom is afgesproken dat Deelstoelers vanaf nu alle werkplekken, met uitzondering van de cockpits op de drukke dagdelen, in het kantoor van de gemeente Heemstede kunnen gebruiken. 'Natuurlijk garanderen wij onze eigen medewerkers dat zij altijd over een werkplek kunnen beschikken binnen ons kantoor. Hoewel dit in de praktijk niet of nauwelijks aan de orde zal zijn, kan eventueel op drukke momenten worden teruggegrepen op de oorspronkelijke drie deelstoel-werkplekken in het Eet-/Werkcafe.'

Meer in Facility Management Magazine

Lees het interview met initatiefneemster van Deelstoel Kim Spinder in de september-editie van Facility Management Magazine.

Dossier Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken (HNW) is een begrip aan het worden. Maar er is ook veel onduidelijkheid over. Wat is het nu precies? Wat moet ik doen om het in te voeren? En wat betekent het voor de organisatie?   

Lees meer in ons dossier over Het Nieuwe Werken

TIP: De syllabus Het Nieuwe Werken

Maak nu de HNW-puzzel compleet! Een syllabus met twee delen: Het theoretische deel steeds weer vanuit een andere invalshoek, met verschillende accenten en nieuwe inzichten. Het praktische deel gaat in op de praktijk van HNW aan de hand van 8 praktijkcases. U leest onder meer over de best practises bij onder meer KPN, TU Delft, KPMG en het Van Gogh Museum. 

Lees hier meer over de Syllabus Het Nieuwe Werken

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform