Logo
  • Nieuws
  • 25 oktober 2019
  • Bron: Dutch Design Week

Geen zit/stabureau maar een heel klimrek

We moeten meer bewegen op kantoor. Je kunt het kantoor inrichten met zit/stabureaus en fietsstoelen. De lift 'verstoppen'. Maar The Office Jungle pakt het drastischer aan: een heus klimrek om in te zitten en te bewegen.

Beeld Geen zit/stabureau maar een heel klimrek

De man achter de Office Jungle is Ingmar Nieuweboer. Hij richtte zich voor zijn eindproject van zijn opleiding Industrial Design aan de TU Eindhoven op office vitality. Zitten is ontspannend maar volgens hem wil men vroeg of laat meer uitdaging en klimtoestellen zijn dan perfect. Ook om ontspannen in te zitten aldus Nieuweboer. Beweging en ontspanning, dan zijn tafels en stoelen niet eens meer nodig. Vervolgens ontwierp Nieuweboer de Office Jungle, een dynamische klimconstructie die aanzet tot bewegen. Doordat de constructie aan trekeren hangt, beweegt alles mee als je erop klimt.

De huidige uitvoering is echter nog vrij beperkt vergeleken met de toekomstige ruimtes die Nieuweboer voor ogen heeft. Het ultieme doel is om bureaus, bureaustoelen en zelfs de vloeren waarop zij staan overbodig te maken en te vervangen door dynamische, ruimtevullende constructies die zweven boven binnenshuis geplante bossen. De vraag die The Office Jungle probeert te beantwoorden is dan ook niet 'Hoe te leven in een kantoor?', maar 'Hoe te werken in een jungle?'

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! √Čn als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform