Logo
  • Nieuws
  • 16 januari 2019
  • Bron: Arbo Online

Beeldschermwerk? Niet meer elke 2 uur verplicht pauze

Het criterium van 2 uur voor het onderbreken van beeldschermwerk uit het Arbobesluit is komen te vervallen. Volgens de overheid past deze absolute norm niet meer bij de variatie aan beeldschermwerk die werken in de moderne tijd met zich meebrengt.

Beeld Beeldschermwerk? Niet meer elke 2 uur verplicht pauze

Onder 'werken in de moderne' verstaat de overheid allerlei hedendaagse vormen van beeldschermwerk, zoals werken op de tablet, de mobiele telefoon, de laptop en plaats- en tijdonafhankelijk werken. Het vervallen van de 2-uursnorm doet overigens niets af aan de zorgverplichting van de werkgever. Die moet nog steeds het werk zo organiseren, dat medewerkers niet aan één stuk door achter het beeldscherm zitten. Regelmatig pauzeren blijft dus een must voor gezonde beeldschermwerkers. Onder meer om klachten door langdurig zitten te voorkomen.

De wijziging over de pauzes bij beeldschermwerk maakt onderdeel uit van een zogeheten verzamelbesluit. In dit geval staan daarin redactionele en beleidswijzigingen over een aanzienlijk aantal uiteenlopende Arbo-onderwerpen. Dit verzamelbesluit is gepubliceerd in het Staatsblad (Stb. 465).

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform