Logo
  • Nieuws
  • 17 mei 2021
  • Bron: De Tijd

Bedrijven in België mogen zogenaamde terugkeermomenten organiseren

In België mogen werknemers vanaf 9 juni weer een dag per week op kantoor zijn, met maximaal 20 procent van het personeel tegelijk.  Dat vergt heel wat organisatie maar de echte uitdaging volgt na de zomer als thuiswerken niet meer verplicht is zo bericht De Tijd. Bedrijven moeten dan op zoek naar een nieuwe balans. Bij PwC in het Belgische Diegem zijn ze er al over uit: ‘De verhouding tussen individuele werkplekken en collectieve ruimtes is helemaal verschoven.’

Beeld Bedrijven in België mogen zogenaamde terugkeermomenten organiseren

Het internationale consultancybedrijf zou een nieuw kantoor betrekken, maar nog voor de eerste steen werd gelegd moest PwC de plannen hertekenen. ‘Door de shift naar telewerk zal het kantoor evolueren van een werkplek naar een ontmoetingsplek’ zo vertelt Axel Smits, de topman van PwC in België aan De Tijd. Flexibiliteit zal volgens hem nog zeker een jaar de norm zijn. Hij wil daarbij zover mogelijk wegblijven van het opleggen van een bepaald aantal kantoordagen. “Mensen moeten kunnen werken op de plek waar ze het meest productief kunnen zijn, en dat is voor elke job op elke dag anders,” aldus Smits. Het komende (half) jaar ziet de topman als een ‘proefproject’ voor die nieuwe manier van werken.

Hybride vergaderingen

Dat zal voor meer bedrijven gaan gelden als vanaf 1 juli aan bepaalde coronavoorwaarden is voldaan - 60 procent van de volwassenen heeft zijn eerste prik gekregen en er liggen minder dan 500 covid-patiënten op de ic - en thuiswerken niet langer verplicht is.
Meerdere bedrijven hebben al afspraken hierover in hun cao’s opgenomen. Zo ook het internationale zakelijke advocatenkantoor Linklaters. De werknemers krijgen de mogelijkheid om 20 tot 50 procent van de tijd thuis te werken. De flexibiliteit werkt wel langs twee kanten aldus HR-verantwoordelijke Sabrina Mameche: “Mensen zullen niet expliciet toestemming moeten vragen om thuis te werken, maar goede onderlinge afspraken per team zijn wel nodig.” Maar zelfs dan bestaan intussen gangbare oplossingen, zoals hybride vergaderingen waarbij een deel live samenzit en een ander deel digitaal aansluit. Bij het advocatenkantoor is dit intussen gebruikelijk en maakt het deel uit van het beleid. Sinds kort vragen sollicitanten ook wat het thuiswerkbeleid van het bedrijf is. Flexibiliteit is vooral voor jonge mensen doorslaggevend.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform