Logo
  • Nieuws
  • 1 juni 2018
  • Bron: International Workplace Group

70 procent medewerkers werkt wekelijks buiten kantoor

Maar liefst 70 procent van de werknemers in ons land werkt één of meer dagen per week buiten kantoor. En bijna de helft doet dit minimaal voor de helft van de week.

Beeld 70 procent medewerkers werkt wekelijks buiten kantoor

Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van IWG (International Workplace Group) naar de manier waarop tegen flexibilisering wordt aangekeken. Aan de enquête deden meer dan 18.000 senior managers uit 96 landen mee. Werken buiten kantoor is overduidelijk een internationale trend. Wereldwijd werkt gemiddeld 70 procent van de werknemers wekelijks vanaf een andere plek en zelfs 53 procent minstens de helft van de week. Ruim dan 1 op de 10 mensen werkt vijf keer per week buiten de hoofdvestiging van hun werkgever.

Gebruik kantoorpanden?

"Zelf kunnen kiezen waar je woont en werkt en op wat voor manier je werkt, bijvoorbeeld op een flexplek dichtbij huis of op een locatie waar meerdere mensen werken, betekent minder woon- werkverkeer en een betere work-life balance," stelt Mark Dixon, oprichter en CEO van IWG. "Dat is niet alleen goed voor de werknemer zelf, maar het biedt ook bedrijven nieuwe kansen en uitdagingen. Het is een grote verschuiving in de manier waarop er tegen werk en werklocaties wordt aangekeken. Veel bedrijven bekijken nu wat dit concreet betekent voor het gebruik van hun kantoorpanden."

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform