Logo
  • Achtergrond
  • 23 oktober 2018
  • Fellowes

De ongemakken van zittend werken

“Meer dan 6 uur zitten per dag verhoogt sterftepercentage met 35 procent.”, “Zitten is schadelijker dan roken” en “Een slechte houding veroorzaakt gezondheidsproblemen en ziekteverzuim bij één op de drie werknemers”. Zomaar wat feiten die je tegenkomt als je zoekt op zittend werken. Het probleem is duidelijk, maar er wordt nog lang niet altijd in oplossingen gedacht.
Beeld De ongemakken van zittend werken

Toch zijn er genoeg bedrijven die de oplossing voor het probleem wel bieden. In Europa zien we al veel verschil in hoeverre landen zich hierin ontwikkelen.
In de Scandinavische markt is er op dit moment al genoeg goed gebouwd meubilair met ergonomische designs. Daarnaast bestaan er vooral veel goede zit-sta opties in Engeland en Duitsland. In de Benelux zijn er nog genoeg stappen te maken en Fellowes hoopt die te zetten met twee nieuwe producten.

Nieuwste trends

Nu steeds duidelijker wordt welke schadelijke gevolgen te veel zitten heeft, zoeken zowel organisaties als werknemers naar meubels die de gevolgen inperken en daarnaast makkelijk in gebruik zijn. De nieuwste trends op het gebied van een actieve werkhouding zijn innovatieve producten die bijdragen aan productiviteit, werkplekken waar samengewerkt kan worden en producten waarmee agile (behendig en lenig) gewerkt kan worden. Zit-sta werkstations en in hoogte verstelbare bureaus doen het goed, omdat zij voldoen aan de behoefte van medewerkers om een gezonde werkomgeving te hebben. Ook de populariteit van monitorarmen neemt toe, nu blijkt dat een extra monitor de productiviteit met 42 procent kan verhogen. Om aan de behoefte van een gezonde en mobiele werkomgeving te voldoen introduceert Fellowes twee nieuwe producten: de Levado™ en de Lotus™ RT. 

Proactief problemen voorkomen

Bij de ontwikkeling van deze producten heeft Fellowes geluisterd naar wat werknemers nodig hebben om op een gezonde manier achter hun bureau te werken. Uit eigen onderzoek van Fellowes blijkt namelijk dat pijn door de werkplek bij veel werknemers voorkomt. Werknemers doen echter vaak pas iets aan die problemen als ze al voorkomen. De problemen worden natuurlijk liever vooraf voorkomen en er moet dus proactief op de werkvloer worden gezorgd dat ongemak, pijnklachten en ziekteverzuim kan worden verholpen, waardoor werknemers op het hoogste niveau kunnen presteren.

De Levado™ is een in hoogte verstelbaar bureau. De mogelijkheden van dit bureau moedigen werknemers aan om een actievere houding aan te nemen. Dit bureau kan naar eigen hoogte worden ingericht dankzij een handig touch paneel. Met de Levado™ is het mogelijk om staand werken, zittend op een fitnessbal of op elke gewenste hoogte. Het bureau is eenvoudig te installeren en gemakkelijk voor iedere werknemer te gebruiken.

Daarnaast introduceert Fellowes een uniek product op de markt met de Lotus™ RT. Dit is een combinatie van de voordelen van een monitorarm en een zit-sta werkstation. Het werkplatform wordt bovenop een bureau geplaatst en kan naar boven bewegen, maar ook naar de zijkanten gedraaid worden. Dit maakt samenwerken makkelijker en stimuleert een actievere, comfortabele werkhouding. De Lotus™ RT biedt dan ook de ultieme flexibiliteit aan werknemers om hun werkplek geheel naar eigen wens af te stellen.

Fellowes levert een uitgebreid assortiment producten voor de werkplek, waaronder papiervernietigers en -snijmachines, bind- en lamineermachines, ergonomische bureauaccessoires, opberghulpmiddelen en luchtreinigers.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform