Logo
  • Opinie
  • 15 december 2014

FMIS WISH, veiligheid in de Cloud

Facility Kwadraat heeft haar FMIS ondergebracht in een zogenaamde Virtuele Private Cloud (VPC). Een Virtual Private Cloud (VPC) garandeert een volledig beheerbaar en veilige virtuele infrastructuur. Servers en applicaties worden dankzij VPC veilig gehost in datacenters. Daarmee kunnen wij u een betrouwbare, schaalbare oplossing aanbieden met een zeer hoge beschikbaarheid en performance.

Geen hardware maar resources

Facility Kwadraat heeft de afgelopen jaren gemiddeld elke 30 maanden geïnvesteerd in nieuwe hardware en deze ondergebracht in diverse datacenters. Nadeel van het ‘kopen van ijzer’ is dat deze methode is verouderd op het moment van levering. Daarom zochten we naar een weg om op een betrouwbare manier nog meer schaalbaarheid en flexibiliteit te verkrijgen.  Deze hebben we gevonden in het VPC-concept. Dit komt erop neer dat we geen hardware, maar resources (geheugen, opslag en rekensnelheid) kopen. Hierdoor kunnen we sneller inspelen op ontwikkelingen, terwijl de betrouwbaarheid (nog) verder toeneemt door toepassing van high-available stretched clusters waarmee gegevens tussen twee datacenters worden gedupliceerd. Als op enig moment de performance onder druk komt te staan, kunnen we ingrijpen door aan diverse “knoppen te draaien” en kunnen we de hoeveelheid resources per server aanpassen. Wanneer een server uitvalt wordt deze in tienden van seconden overgenomen door een andere server, desnoods zelfs in een ander datacenter.

Uw data is bij ons in veilige handen

Uw data wordt beschermd door een uitgebreide firewall. Daarnaast draaien onze Cloud en de dagelijkse back-up in verschillende betrouwbare en state-of-the art datacenters  in Nederland. Uiteraard zijn deze datacenters dag en nacht bemand, krachtig beveiligd en altijd bereikbaar. 
De technische voorzieningen in de datacenters zijn redundant uitgevoerd om uptime te maximaliseren. De dienstverlening en datacenters voldoen aan ISO 9001 - een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie - en ISO 27001 - een standaard voor informatiebeveiliging.   Uw data is bij ons in veilige handen, en niet onbelangrijk, verlaat Nederland niet!

Wij zien WISH en VPC als de ideale combinatie. Het hosten van een SaaS oplossing in een virtuele omgeving is een logische uitkomst.  Wilt u met ons van gedachten wisselen,  neem dan gerust contact op.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform