Logo
  • Achtergrond
  • 30 april 2019
  • Ultimo

Dé twee facilitaire uitdagingen voor een Facility Manager

Het hoogst haalbare doel van Facility Management? Een gelukkige facilitaire organisatie. U ondersteunt uw interne klanten zodat zij gelukkig zijn met het werk dat zij doen. En daar worden u en uw team simpelweg ook weer gelukkig van. Er wordt dus veel van u gevraagd. U gaat iedere dag de uitdaging aan om uw facilitaire organisatie gelukkig te maken. Dé twee uitdagingen die daarbij horen? Het zorgen voor gelukkige medewerkers en het omgaan met nieuwe technologische ontwikkelingen.
Beeld Dé twee facilitaire uitdagingen voor een Facility Manager

Uw eerste uitdaging: gelukkige medewerkers

Op het gebied van werkgeluk, vraagt uw organisatie dus veel van u. Niet alleen uw interne klanten hebben wensen en eisen. U krijgt namelijk ook van de directie maar een beperkte set aan mensen, middelen en budgetten beschikbaar. En als u niet uitkijkt, moet hier ook nog op bezuinigd worden. Facility Management wordt soms helaas alleen als kostenpost gezien, waarop eenvoudig bespaard kan worden.

Hoe bedient u uw interne klanten optimaal én hoe zet u de benodigde resources op de juiste manier in om uiteindelijk uw interne klant gelukkig te maken? En daarbij in het achterhoofd houden dat de toegevoegde waarde van uw organisatie zichtbaar blijft. Anders zijn directies geneigd om te bezuinigen op kosten. U wilt namelijk niet dat de kwaliteit van uw dienstverlening hier direct onder lijdt.

Uw tweede uitdaging: nieuwe technologische ontwikkelingen

Het spanningsveld tussen gelukkige klanten en tevreden directies is niet de enige uitdaging die u aangaat. Generatiekloven door de komst van nieuwe technologieën zijn namelijk ook een uitdagingen waar u mee om moet kunnen gaan.

De tijd dat alles analoog ging, is allang voorbij. Meldingen van klanten gaan niet alleen maar via de balie of telefoon. Een appje via de app ‘’Whatsapp’’ gaat tegenwoordig veel sneller en is laagdrempeliger. Daarnaast kan een berichtje via Facebook tegenwoordig ook gemakkelijk verstuurd worden. Social media is momenteel erg hip, vooral onder  jongere generaties. Veel jongeren leren daarom de ouderen veel bij over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social media. Kent uw organisatie ook een tweedeling in oudere en jongere medewerkers? Een generatiekloof kan dus het geval zijn binnen uw organisatie. Maar wie zegt dat uw organisatie niet met de nieuwe technologieën kan meekomen? Zo maken bijvoorbeeld slimme toepassingen met sensoren het indienen van meldingen niet meer nodig. Veel kan geautomatiseerd gebeuren. Dat is efficiënter, waardoor uw medewerkers tijd over houden voor meer prettige werkzaamheden.

Bied hoofd aan gelukkige medewerkers en de integratie van nieuwe technologieën. Denk daarom goed na over uw huidige facilitaire processen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform