Logo
  • Nieuws
  • 16 maart 2020
  • Bron: Rijksoverheid en Nu.nl

Wat zijn de cruciale beroepen tijdens de COVID-19-uitbraak?

De scholen zijn gesloten maar een deel van de ouders en verzorgenden kunnen de komende periode op hun eigen school of opvang gebruik maken van de kinderopvangmogelijkheden. Het gaat hier om beroepsgroepen die in de omstandigheden van COVID-19 vragen om continue bezetting. Ook wie een onmisbare functie vervult ten behoeve van een van deze cruciale beroepsgroepen, kan een beroep doen op de kinderopvang.

Beeld Wat zijn de cruciale beroepen tijdens de COVID-19-uitbraak?

Wanneer een van beide ouders een vitaal beroep heeft en de andere ouder niet, dan moet er in principe zelf opvang worden geregeld. Als dat niet lukt, dan mogen ze hun kind alsnog naar de kinderopvang brengen. Dat beide ouders een cruciaal beroep moeten uitoefenen om recht te hebben op kinderopvang, is dus geen harde eis. Aldus een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maandag tegen NU.nl.

De veiligheidsregio's gaan de komende dagen bepalen waar kinderen van ouders met cruciale beroepen worden opgevangen. Voor deze specifieke groep geldt maandag en dinsdag nog dat zij hun kinderen kunnen laten opvangen door de centra en scholen waar zij normaal ook gebruik van maken.

Voor Nederland gelden verder altijd al bedrijven die processen hebben die zijn aangemerkt als vitaal. Ook als je een onmisbare functie vervult ten behoeve van een van deze vitale processen, kun je een beroep doen op de kinderopvang.

Bekijk hier het volledige overzicht van cruciale beroepen en vitale processen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! √Čn als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform