Logo
  • Nieuws
  • 6 mei 2021

Is uw organisatie al weetable?

Wandelen is een nationale sport geworden zo lijkt het wel. Met familie en vrienden maar ook met collega’s voor de zogenaamde lunchwandeling. En ook weetings – walking meetings – raken steeds meer in zwang. Nu is het makkelijk om dat zelf in je werkdag in te plannen maar om een grotere groep medewerkers blijvend aan het wandelend overleggen te krijgen, is een ander verhaal. Om die reden is de site weeting.nl opgestart. Met routes, checklists en adviezen.

Beeld Is uw organisatie al weetable?

Je kunt diverse acties ondernemen om van weeting een succes te maken. De juiste mix is maatwerk maar dit zijn in het kort de belangrijkste ingrediënten:

  • Maak de werkomgeving weetingvriendelijk. Plan goede weetingroutes (of laat enthousiaste collega’s dit doen) en verspreid deze routes binnen de hele organisatie. Maak een opvallend weetingpoint in de hal.
  • Zorg voor ambassadeurs op alle niveaus; van de CEO die wandelend vergadert tot die enthousiaste lunchwandelaar van de receptie.
  • Organiseer ludieke en informatieve acties. Denk aan posters, workshops, challenges, gezonde snacks voor onderweg.
  • Faciliteer weetings bij managementbijeenkomsten, evenementen, congressen en cursussen.  Zo maken steeds meer collega’s kennis hiermee.
  • Pas de ICT voorzieningen aan: neem de optie tot wandelend overleggen als ‘vergaderruimte’ op in jullie online agenda.
  • Integreer weeting in de hele organisatiecultuur. Geef trainingen en ontwikkel werkvormen die passen bij de core business van je organisatie.
  • Werk met de buren aan een weetingparadijs. Markeer bijvoorbeeld gezamenlijke routes in samenwerking met de gemeente.

Een mooi voorbeeld van het faciliteren van wandelmeetings is de gemeente Geldrop-Mierlo:
“Wandelend vergaderen is één van de keuzeopties in ons reserveersysteem voor vergaderlocaties. Wie die keuze aanvinkt, kan via een bijzonder fraaie, veilige en in alle opzichten goed doordachte route een wandelronde van een half uur maken.” Harold van Lieshout, gemeente Geldrop-Mierlo (bron: Gezondewerkvloer.nl)

Om weeting blijvend een plek te geven binnen je organisatie, heb je de medewerking nodig van collega’s op alle niveaus. Op weetings.nl vindt u een schema met rollen en benodigdheden.
Ga voor een weeting wegwijzer met routes, checklists en adviezen naar weeting.nl

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform