Logo
  • Nieuws
  • 4 januari 2016
  • Peter van den Hout

Top 5 facilitaire speerpunten voor 2016

Wat zijn de belangrijkste facilitaire speerpunten voor 2016? We vroegen het u aan het eind van 2015 en stelden aan de hand van uw antwoorden een top 5 op.

Beeld Top 5 facilitaire speerpunten voor 2016

5. Klantmanagement en servicedesk

Meer aandacht voor klantmanagement van leveranciers en eindgebruikers (interne klanten) blijft een belangrijk facilitair speerpunt. Hoe kun je beter anticiperen op klantvragen? Hoe kun je de servicedesk professionaliseren en waar mogelijk gezamenlijk inrichten met andere ondersteunende diensten zoals ICT en HR?

4. Ontwikkeling van de facilitaire regieorganisatie

De mogelijkheden van uitbesteding zijn nog niet uitgeput; FM blijft op zoek naar de gewenste balans tussen zelf doen en uitbesteden. Ook standaardisering van dienstverlening en contractmanagement kunnen beter. Hoe richt je de facilitaire organisatie in op basis van het regiemodel?

3. Duurzaamheid en MVO

Terug van weggeweest in de top 5: focus op duurzaamheid. De ontwikkelingen op het gebied van de circulaire economie en het sluiten van het Klimaatakkoord laten hun sporen na. Wat gaat dit allemaal betekenen voor uw inkoop, huisvesting en inrichting van de werkplekken? En wat is de impact van social return op MVO?

2. Kostenbeheersing en facilitaire innovaties

Meer kwaliteit tegen lagere kosten: de eeuwige spagaat van FM. Kostenbeheersing blijft bovenaan op de agenda. Toch liggen hier ook kansen voor facilitaire innovaties door effectieve toepassing van FMIS, big data en het meetbaar maken van gedrag op de werkvloer. Hoe kun je efficiënter en effectiever je FM-diensten verlenen? 

1. Hospitality en gastvrijheid

Met stip op 1 (vorig jaar nog op 5): hospitality. Bij uitstek een speerpunt waarmee FM zijn toegevoegde waarde aan het primaire proces kan laten zien. En daar valt bij veel organisaties nog flinke winst te behalen. Hoe zorg je voor de ultieme klantbeleving en geef je een gastvrije organisatie vorm?

Producttips

Ook interessant

Voorspel de toekomst met analytics
Download de gratis whitepaper

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform