Logo
  • Nieuws
  • 25 juni 2019
  • Bron: ArboUnie

Tips voor optimaal thuiswerken met (zeer) warm weer

Zit je met de warme dagen niet op kantoor, maar ben je thuis aan het werk? Zorg dan ook voor een optimale werkplek. Zo kun je zelf een airco maken en ook met eten en drinken kun je rekening houden. 

Beeld Tips voor optimaal thuiswerken met (zeer) warm weer
  • Houd de zon zoveel mogelijk buiten. Je kunt het beste je gordijnen dicht houden. Houd ook je ramen gesloten, dan kan de warme lucht niet naar binnen. Lucht alles goed door in de avond en vroege ochtend als de temperatuur wat lager is.
  • Zet zoveel mogelijk apparaten in huis uit. Niet op stand-by, maar écht uit. Dan geven ze geen extra warmte af.
  • Steek af en toe even je polsen onder koud stromend water. Je hele lijf frist er direct van op.
  • Geen airco in huis? Leg een paar plastic flessen in de vriezer. Leg de bevroren flessen in een grote teil of doos. Zet er een draaiende ventilator voor en klaar is je zelfgemaakte airco.

Naast bovenstaande tips is het ook belangrijk om te letten op eten en drinken. Drink bij voorkeur veel water op (zeer) warme dagen. Het slimste is om veel water te drinken op kamertemperatuur, zeker voor degenen die lichamelijke arbeid verrichten. Van koude dranken vliegt je interne thermometer direct omhoog en ook van hete dranken ga je gloeien. Frisdranken met suiker kun je ook beter laten staan. Je lichaam moet behoorlijk aan de slag om de energie uit de frisdrank te verwerken.

De hitte valt het effectiefst te bestrijden door rustig te blijven en niet te veel te eten. Als je minder eet en minder beweegt, hoef je minder warmte kwijt te raken. Sla een zware maaltijd dus het liefste over. Want van het verteren ervan krijg je het alleen maar warmer. Advies is om meerdere kleine, lichte hapjes op een dag te nemen. Op deze manier kun je optimaal aan de slag.

Producttips

Ook interessant

Voorspel de toekomst met analytics
Download de gratis whitepaper

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform