Logo
  • Nieuws
  • 9 november 2020

Slimme afvalcontainer die afval bij de bron scheidt wint Innovatie Award

Plaex, een slimme afvalcontainer die door artificial intelligence afval bij de bron scheidt, is verkozen tot het meest impactvolle idee en heeft de CSU Innovatie Award gewonnen.

Beeld Slimme afvalcontainer die afval bij de bron scheidt wint Innovatie Award

Juist nu is innovatie waardevoller dan ooit. Niet alleen in de facilitaire branche, maar in de gehele samenleving ontstaan onverwachte uitdagingen. Die vragen om slimme oplossingen, zoals die van Tyrell Pantophlet en zijn team. Zijn idee is ontstaan vanuit een grote passie voor duurzaamheid, ondernemen en slimme technologie. Gedreven om een positieve, duurzame impact te maken op de toekomst ontwikkelde hij samen met zijn team Plaex. Een slimme afvalcontainer die afval direct bij de bron scheidt. Het systeem maakt door artificial intelligence identificeren van materialen zeer betrouwbaar. Dit levert een grote bijdrage aan het effectief recyclen van afval. Plaex is niet alleen praktisch en innovatief, maar ook nog schaalbaar.

Hoge score op impact en toepasbaarheid

Dit jaar stond bij de CSU Innovatie Award een nieuwe toekomst centraal. Deelnemers zijn uitgedaagd om met slimme oplossingen te komen die de leefwereld en werkomgevingen van mensen beter, gezonder en duurzamer maken. De jury beoordeelde de inzendingen in dit kader op originaliteit, impact, toepasbaarheid en ondernemerschap. Plaex is volgens de jury de terechte winnaar, omdat het product ontzettend veel potentie heeft en erg hoog scoort op impact & toepasbaarheid in de huidige tijd. Juryvoorzitter Esmée Ficheroux: “Hoe beter afval wordt gescheiden bij de bron, hoe efficiënter de materialen vervolgens gerecycled kunnen worden. Deze slimme afvalcontainer met geïntegreerde verdeler van Plaex haalt de menselijke foutmarge uit het proces van afvalinzameling. Zo kan het afval op zeer efficiënte manier verwerkt worden.” 

Een kick-start naar succes

De CSU Innovatie Award is een succesversneller en brengt impactvolle innovaties direct in de spreekwoordelijke volgende versnelling. Zo ontvangt de winnaar een investeringsbudget van € 10.000,- én professionele begeleiding. Denk aan coaching, toegang tot relevante netwerken en een marketing-boost om het idee goed in de markt te kunnen zetten. Een kick- start naar succes!

Andere finalisten

Twee andere innovaties haalden de finale en stonden donderdag op het podium in de studio. Het idee van de 12-jarige Wail Kherrazi, een draagbare sensor die het eenvoudiger maakt om 1,5m afstand tot elkaar te houden. En de innovatie van Jan Verberkt, een desinfectierugzak die het werk van de schoonmaker een stuks efficiënter en gemakkelijker kan maken.

Facilitaire Benchmark Innovatie: doe mee en ontvang gratis rapport

In hoeverre zetten bedrijven nu een volgende stap in duurzaamheid, hospitality en workplace management? En welke impact heeft corona op de introductie en het gebruik van innovatieve toepassingen en concepten? CSU onderzoekt met de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2021 hoe toonaangevende organisaties vernieuwing toepassen in een wereld die geregeerd wordt door COVID-19 en de bijbehorende maatregelen. Ben jij benieuwd naar jouw positie ten opzichte van vakgenoten? Als deelnemer ontvang je direct na afloop jouw uitkomsten, afgezet tegen de antwoorden van andere deelnemers.

Doe mee aan de benchmark en ontvang een gratis rapport

CSU is met diverse vestigingen en ruim 16.000 medewerkers de nummer 1 partner in schoonmaak in Nederland binnen de facilitaire dienstverlening. CSU heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Den Haag, Eindhoven en Utrecht. Deskundig, proactief, gastvrij én innovatief; dat is CSU. Ondernemerschap is dan ook de ‘groene’ motor achter CSU, al ruim een halve eeuw lang. Met innovatieve en duurzame oplossingen realiseren we de doelstellingen van onze klanten, altijd strevend naar verantwoord rendement en continuïteit.

Producttips

Ook interessant

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform