Logo
  • Nieuws
  • 29 mei 2018
  • Bron: Next Level Facility Management

Platform gelanceerd om vooruitstrevende FM-organisaties en wetenschap te verbinden

Vooraanstaande partijen in het facilitaire vakgebied hebben op 24 mei bij de Volksbank in Utrecht het platform Next Level Facility Management gelanceerd. Het platform heeft als doel om vooruitstrevende FM-organisaties en de wetenschap te verbinden om samen de ontwikkeling te maken naar een nieuwe vorm van samenwerking op facilitair gebied.

Beeld Platform gelanceerd om vooruitstrevende FM-organisaties en wetenschap te verbinden

In de praktijk lopen FM-organisaties – aan opdrachtgevers- en opdrachtnemerszijde - aan tegen vraagstukken die voortkomen uit een toenemende omgevingscomplexiteit en de hogere eisen aan de bedrijfsvoering die hierbij horen. Het platform beoogt hier samen met de wetenschap duiding en antwoorden op te geven en instrumentarium op te ontwikkelen aldus de initiatiefnemers*.

Toenemende omgevingscomplexiteit

Facilitair managers ervaren dat eerdergenoemde veranderingen een grote invloed hebben op de eigen organisatie en de verhoudingen met andere organisaties en stakeholders in het facilitaire domein. Daar staat tegenover dat de potentiële invloed en waarde van FM op het functioneren van de totale organisatie nog nooit zo groot is geweest als nu. Al met al creëert dit een moment voor verandering en verbetering.

Thema’s als duurzaamheid, innovatie, aantrekkelijk werkgeverschap, productiviteit, samenwerking en integraliteit zijn continu in ontwikkeling. In een omgeving met een steeds mondigere eindgebruiker en een grotere onderlinge diversiteit spelen deze onderwerpen een belangrijke rol. Activiteiten van het platform, zoals werkateliers en opleidingen dragen bij aan deze ontwikkelingen.

De activiteitenagenda voor 2018 en 2019 is gericht op de samenwerking, besturing, contractering en aanbesteding in het facilitair domein om zo samen de eerste stappen te zetten op weg naar een next level FM-organisatie en manier van werken die ons helpen om te voldoen aan de behoeften en eisen van vandaag en in de toekomst.

* Next Level FM is een initiatief van FMN, Wageningen University & Research, CSU en de Academie voor Samenwerken en verschillende founding partners als Defensie Ondersteuningscommando, BAM FM, De Nederlandsche Bank, FMHaaglanden, Gemeente Capelle a/d IJssel, de Volksbank, Schiphol en Erasmus Universiteit Rotterdam.

Meer informatie over het platform en deelname is te vinden op www.nextlevelfm.org.

CSU is één van de grootste schoonmaakondernemingen van Nederland met ruim 12.000 medewerkers en 30 vestigingen. We blinken uit in goed werkgeverschap en een duurzame werkwijze. CSU is met ruim 45 jaar ervaring een deskundige kwaliteitspartner voor vele opdrachtgevers in uiteenlopende branches..

Producttips

Ook interessant

Space Management Maturity Model
Download de gratis whitepaper

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform