Logo
  • Nieuws
  • 26 juni 2020
  • Bron: Nu.nl

Lift bij grote bedrijven knelpunt in het ‘nieuwe normaal’

Tot 1 september blijft zo veel mogelijk thuiswerken het devies. Daarna kunnen weer meer medewerkers naar kantoor. Een knelpunt in een kantoortoren is dan de lift. Hoe pakken Philips, Randstad en KPN dit aan? 

Beeld Lift bij grote bedrijven knelpunt in het ‘nieuwe normaal’

In de Philipstoren in Amsterdam met 21 verdiepingen is het voorstelbaar dat de lift een knelpunt vormt. Als je 1,5 meter afstand moet houden kunnen daar maar 2 mensen tegelijk in. Woordvoerder Steve Klink denkt er dan ook over om een mondkapjesverplichting in te voeren.

De norm bij Philips is nu drie dagen op kantoor en twee thuis. Dat wordt misschien wel twee om drie aldus Klink.

Eenrichtingsverkeer

Bij Randstad denken ze het probleem met de lift te hebben getackeld door er eenrichtingsverkeer van te maken. Naar boven kun je met de lift, naar beneden moet je met de trap zo vertelt woordvoerder Corien Niezing.

Beperkt aantal verdiepingen

Bij KPN werkt iedereen per 1 juli 1 dag per maand op kantoor. Ze hebben maar een beperkt aantal verdiepingen opengesteld. Woordvoerder Hans van Zon: “We vullen die van onderaf, de onderste verdiepingen eerst.”

Lees hier wat de bedrijven verder voor coronamaatregelen nemen.

Producttips

Ook interessant

Voorspel de toekomst met analytics
Download de gratis whitepaper

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform