Logo
  • Opinie
  • 28 juli 2017

Kantelmomenten in mijn reis naar nieuw leiderschap (voor FM)

Organisaties die willen groeien of over een jaar of drie nog willen bestaan, kunnen niet om de trends en ontwikkelingen op het gebied van nieuw leiderschap heen. Dat geldt ook voor facility managers (en HRM’ers) die zich willen profileren als professionele businesspartner.

Om dit statement te onderbouwen neem ik u graag mee op mijn eigen reis, die eigenlijk al begon op 10-jarige leeftijd. Mijn gesprekjes met de koks van hotel Hurdegaryp leidden niet alleen tot mijn eerste zaterdagbaantje, maar ook tot mijn eerste 'echte' baan. Ik mocht van school op mijn 15de, maar moest plechtig beloven dat ik ging leren. Dat proces is nooit gestopt en heeft mij gebracht waar ik nu ben: recensent, columnist, schrijver en pleitbezorger van nieuw leiderschap.

Tijdens dit leerproces zijn er een aantal 'kantelmomenten' geweest:

  1. In 2008 tijdens het college van John Kotter, Harvard professor, de meest prominente veranderingsgoeroe van de wereld. Ik ging er vanuit dat hij zou spreken over de acht stappen in verandermanagement. Nee, John Kotter sprak voornamelijk over mensen, teamspirit, leiderschap en empowerment. Een fantastische dag, voor mij een kantelmoment en de basis voor mijn Column ‘Authentiek Leiderschap – warm bad of koude douche – later opgenomen in mijn GREENpaper.
  2. In 2009 hoorde ik voor het eerst van Marshall Goldsmith en bezocht zijn presentatie. Daar heb ik geen geen seconde spijt van gehad. Hij brengt management terug daar waar het hoort, namelijk dicht bij je zelf. Hij zegt en schrijft: 'It is all about behaviour'. Ik heb ontzettend genoten van zijn ‘optreden’. We hebben een bijzondere band gekregen, omdat ik zijn boek ‘Tot hier en nu verder’ mocht gebruiken voor de hieronder beschreven presentatie in Cannes.
  3. Ik denk met kippenvel terug aan het moment dat professor Dr. Paul de Chauvigny de Blot Sj Lic. Ph. (verkort Paul de Blot), hoogleraar Business Spiritualiteit aan de Business Universiteit Nyenrode, het volgende zei: “Ik heb in een Jappenkamp gezeten. Het laatste jaar bracht ik door in een isoleercel. Toen de oorlog over was nam ik het besluit om naar Japan te gaan om Hiroshima op te bouwen." Dat kippenvelmoment beschouw ik als mijn derde kantelmoment. Ik dacht: hier staat de Nederlandse Nelson Mandela. Uit bewondering en waardering voor Paul de Blot ben ik daarna een groot aantal van zijn werkcolleges gaan volgen.
  4. Het telefoontje van Marcus Evans of ik als keynotespeaker in Cannes wilde spreken voor vijftig topmanagers, waaronder een aantal senior vicepresidents van o.m. Nokia, R.A.I., Adecco, Philips, DHL en Volkswagen. Dat was mijn eerste optreden in het buitenland.
  5. Hét Kantelmoment was eind 2014, het moment dat een van de bekendste kantelaars van Nederland, professor Jan Rotmans, mij uitdaagde om zijn boek ‘Nederland kantelt’ te recenseren. Dat vond ik de kroon op mijn activiteiten.

Deze  ontmoetingen hebben mijn visie op leiderschap aangescherpt en sterk beïnvloed. Verder ben ik adept van het handvest 'Nieuw leiderschap'. Ik geloof er zo stellig in, dat ik het 16.000 woorden tellende stuk heb laten vertalen in het Engels en het wereldwijd heb uitgezet via o.m. Academia.edu en Slideshare.net.

Persoonlijke missie en motivatie

Naast bovenstaande kantelmomenten stond en staat mijn persoonlijke missie centraal: Ik wil een substantiële bijdrage leveren aan (de ontwikkeling van) (nieuw) leiderschap. Als ik in staat ben om de komende 5 jaar gemiddeld 1 manager per week te laten denken en/of functioneren als (nieuwe) leider is mijn missie geslaagd en laat ik wat achter: 250 betere leiders, die lekker in hun vel zitten en in hun kracht staan, 250 partners die hier blij van worden, 250 bedrijven en/of organisaties die beter presteren, tevreden klanten en leveranciers en - last but not least - ergens tussen de 2.500 en 15.000 medewerkers die hun energie halen uit hun werk. 

Nu u iets meer weet over mijn motivatie, ligt er een mooie basis voor mijn derde blog. Die zal gaan over voorbeelden in de praktijk en de belangrijkste spelers.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform