Logo
  • Nieuws
  • 16 april 2018
  • Bron: NPO 2Doc

Het schoonmakersparlement: De vertegenwoordigers van de schoonmakers

Nadine, Tim en Khadija zijn drie schoonmakers die het zat zijn. Ze zitten in het schoonmakersparlement en strijden voor een nieuwe cao. Leon Verdonschot volgt ze een jaar lang tijdens hun werk, thuis, acties en parlementszittingen.

Beeld Het schoonmakersparlement: De vertegenwoordigers van de schoonmakers

Het schoonmakersparlement is een film vanuit het perspectief van de schoonmaker. Het zijn mensen die hard werken, maar daar wordt vaak niet dankbaar op gereageerd.

"Goedemorgen, mag ik het hier even schoonmaken?" vraagt één van de schoonmakers vriendelijk.

"Ja", klinkt er terug, zonder dat de werknemer ook maar opkijkt waar de stem vandaan komt.

Vaak onzichtbaar op de werkvloer

"Ik heb het zelf als bijbaantje gedaan. Als je een kantoorruimte binnenkomt en je zegt goedemorgen, dat er mensen zijn die opkijken en vervolgens niks zeggen. Ze zien je wel maar ze zien je letterlijk niet staan. [...] Die ongemakkelijkheid tussen de werknemer en de schoonmaker wilde ik laten zien", zegt regisseur Leon Verdonschot tegen L1 in het programma avondgasten.

Op 12 april zat Leon Verdonschot samen met twee hoofdpersonen uit de film aan tafel bij Pauw. Daar reflecteren de hoofdpersonen op ongemakkelijke momenten tussen kantoormedewerkers en schoonmakers.

Het schoonmakersparlement, dinsdag 16 april 20.55 op NPO 2Doc

Producttips

Ook interessant

Space Management Maturity Model
Download de gratis whitepaper

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform