Logo
  • Nieuws
  • 25 maart 2020
  • Peter van den Hout

FM in tijden van corona (1): 'We maken nog steeds lange dagen'

Wat betekent de uitbraak van het coronavirus voor het dagelijks werk van facility professionals? Het hangt er helemaal vanaf in welk type organisatie je aan het werk bent. Een ziekenhuis, een productiebedrijf of een zakelijke dienstverlener? In het ene geval is het alle hens aan dek en in het andere geval staat je hele kantoor leeg. F-Facts verzamelt reacties van uw vakcollega's. Deze keer: Caroline Tieland-de Rooij, Manager Services bij Nyenrode Business Universiteit.

Beeld FM in tijden van corona (1): 'We maken nog steeds lange dagen'

“In tegenstelling tot wat mensen misschien denken maken we hier met facility nog steeds lange dagen,” aldus Caroline. “Zo hebben we om te beginnen veel contact met onze medewerkers. We proberen ze een beetje gerust te stellen in deze onzekere tijd. Daarnaast moeten we veel zaken met elkaar afstemmen. Wat doen we nog wel en niet op dit moment in verband met de corona-uitbraak? Zelf werk ik overigens vanuit huis.”

Overleg voeren - op afstand

Ze vervolgt: “Natuurlijk houden we ons ook bezig met het verder uitwerken van de preventiemaatregelen op de campus in Breukelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het voorkomen van samenscholing van de studenten die hier wonen. Het regelen van extra laptops en digitale communicatiemiddelen voor onze medewerkers levert ook een hoop werk op. Daarnaast gaat het opstellen van begrotingen gewoon door. Zo zijn we al een tijdje bezig met onze nieuwe visie op food binnen Nyenrode. Dit betekent overleg voeren – op afstand - met de cateraar en met architecten over voorgenomen verbouwingen en aanpassingen van de inrichting van onze catering- en restaurantlocaties.”

Producttips

Ook interessant

Voorspel de toekomst met analytics
Download de gratis whitepaper

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform