Logo
  • Nieuws
  • 14 april 2020
  • Bron: Rijksoverheid

Facility management toegevoegd aan TOGS-regeling COVID-19

Bedrijven die directe schade ondervinden van diverse kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus in te dammen, kunnen gebruik maken van de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS). Facility Management is nu ook toegevoegd aan de lijst met getroffen branches en sectoren. Ook particuliere beveiliging staat op de lijst, maar schoonmaakbedrijven vallen nog steeds niet onder de regeling.

Beeld Facility management toegevoegd aan TOGS-regeling COVID-19

Via de TOGS-regeling kan deze specifieke groep ondernemers een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 netto krijgen waarmee ze hun vaste lasten betalen, zoals bijvoorbeeld de huur van een bedrijfspand. De sectoren die hieronder vallen hebben te maken met gedwongen sluiting (zoals cafés en restaurants en evenementen), met het verbod op contactberoepen (zoals kappers en andere uiterlijke verzorging) en annuleringen in de reisbranche (vanwege het advies om alleen te reizen indien noodzakelijk).

De regeling wordt aangevuld met contactberoepen zoals tattooshops, die zich eerder nog niet konden registeren omdat ze geen specifieke code in het Handelsregister hadden. Ook vallen kleinere MKB-winkeliers in voedsel en dienstverlening (zoals taxi’s, maar ook niet-gecontracteerde zorg zoals fysiotherapeuten en tandartsen) en leveranciers van cafés en restaurants en evenementen nu onder de regeling.

TOGS aanvragen?

Aanvragen kunnen door ondernemers worden ingediend tot en met vrijdag 26 juni 2020. De onderneming moet gevestigd zijn in Nederland en de hoofdactiviteit moet blijken uit de inschrijving van peildatum 15 maart 2020 in het handelsregister. De uitbetaling van de gift vindt zo snel als mogelijk plaats nadat de aanvraag is ingediend. Meer info en aanvragen

Producttips

Ook interessant

Voorspel de toekomst met analytics
Download de gratis whitepaper

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform