Logo
  • Nieuws
  • 24 juni 2021
  • Bron: FMN

'De facility professional is nog veel te bescheiden'

Het afgelopen jaar is veel veranderd. Zo ook de rol van de facility professional. Deze is er niet alleen voor het oplossen van problemen, maar op een hoger niveau is de facility professional van toegevoegde waarde om te zorgen voor verbinding tussen de medewerkers en het bedrijf aldus FMN-voorzitter Michel Tobé.

Beeld 'De facility professional is nog veel te bescheiden'

FM bewees samen met de afdelingen HR en ICT haar waarde door onder andere te zorgen voor goede thuiswerkplekken en voor verbinding tussen medewerkers en het bedrijf aldus Tobé. Het gaat hierbij om maatwerk. Na de terugkeer zwakt volgens hem de piek op kantoor wat af. Afhankelijk van het type bedrijf en de leidinggevende. Wat willen zij is hier de hoofdvraag zo vertelt hij in de uitgave 'Analyse: Maatschappij' over de rol en het belang van de facility professional tijdens en na de coronacrisis.

Toegevoegde waarde

En dan draait het vooral om het gesprek aangaan en creatieve oplossingen bedenken. Als voorbeeld geeft Tobé het stopzetten door veel bedrijven van de catering. En cateringmedewerkers omscholen tot tijdelijke schoonmakers. Hij vindt dat de facility professional nog veel te bescheiden is. Fm is er niet alleen om problemen op te lossen maar is er ook om te zorgen voor verbinding tussen de medewerkers en het bedrijf. "Dit vergroot de beleving van het kantoor, wat in de komende jaren alleen maar belangrijker gaat worden. Een facility professional die het DNA van het bedrijf en zijn medewerkers begrijpt, zal hierin het verschil kunnen maken," aldus Tobé.

Lees het gehele interview via FMN

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform