Logo
  • Nieuws
  • 15 november 2021

Ultrasoon schoonmaaksysteem wint CSU Innovatie Award

TranZero, met hun innovatie ‘BubbleFlush’; een ultrasoon schoonmaaksysteem voor het toilet zonder gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen heeft de CSU Innovatie Award 2021 gewonnen.

Beeld Ultrasoon schoonmaaksysteem wint CSU Innovatie Award

Bij de CSU Innovatie Award staat een nieuwe toekomst centraal die draait om een gezonde, schone en duurzame wereld. CSU daagt jonge ondernemers, start-ups en studenten uit om hun slimme oplossingen hiervoor in te sturen. Innovaties die de leefwereld en werkomgeving van iedereen beter, gezonder en gelukkiger maken. De innovatie van TranZero – een team bestaande uit Dennis Luiten en Hidde Reitsema - is zo’n slimme oplossing. ‘BubbleFlush’ is het eerste actieve reinigingssysteem voor het toilet dat hygiënisch schoonmaakt zonder gebruik van milieubelastende schoonmaakmiddelen. Het levert een schoon toilet en een aanzienlijke afname van afval en verontreinigd rioolwater op.

Over de winnende innovatie zei de vakjury, bij monde van juryvoorzitter Esmée Ficheroux: “Het is een mooi principe, waar een elders gebruikte techniek met ultrasoon geluid op de facilitaire branche is toegepast. Hiermee kan slim en duurzamer worden gereinigd wat je met borstel alleen niet schoon krijgt. Een schoonmaakteam krijgt het ergonomisch gemakkelijker en hoeft geen extra reinigingsmiddelen te gebruiken. Dat is een mooie vooruitgang voor de facilitaire branche.”

Een kick-start naar succes

De CSU Innovatie Award is een succesversneller en brengt impactvolle innovaties direct in de spreekwoordelijke volgende versnelling. Zo ontvangt de winnaar een investeringsbudget van € 10.000,- én professionele begeleiding. Denk aan coaching, toegang tot relevante netwerken en een marketing-boost om het idee goed in de markt te kunnen zetten. Voor ‘BubbleFlush’ dus een mooie kick-start naar succes!

Andere finalisten: zichtbare handzeep en loopband-kantoorvloer

Er stonden nog twee finalisten op het podium. De zussen Michelle en Sophie Peters met hun innovatie ‘seesoap’, een bij gebruik goed zichtbare handzeep voor effectiever en gemakkelijker handenwassen. En het team Quest Life met hun ‘WalkingRoom’, een loopband-kantoorvloer ten behoeve van wellbeing, creativiteit en productiviteit op de werkvloer. 

De CSU Aanmoedigingsprijs voor vuildetectie-systeem

CSU reikte tijdens de finale voor het eerst ook de CSU Aanmoedigingsprijs uit. Dit is een glansrijke stimulans voor het beste innovatieve idee dat nog in de kinderschoenen staat, maar de schijnwerpers wel al verdient. Deze werd gewonnen door On-Edge vuildetectie; een vuildetectie-systeem met behulp van AI en bestaande camera’s voor gerichtere inzet van resources. Studio Automated Safety & Health Holding stond ermee in de spotlights en won een bedrag van 2.000 euro.

CSU is vanuit 11 vestigingen landelijk actief in de schoonmaakbranche. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Eindhoven, Utrecht en Den Haag. Voor diverse sectoren zoals zorg, onderwijs, leisure en kantoren is CSU al meer dan 50 jaar een gespecialiseerde schoonmaakpartner. CSU biedt werk aan ruim 16.000 mensen en is marktleider in Nederland. Duurzaamheid, goed werkgeverschap, hospitality en innovatie zijn belangrijke thema’s die in de bedrijfsvoering en diverse projecten terugkomen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform