Logo
  • Nieuws
  • 6 april 2018
  • Bron: Manutan

Top 5 bedrijfsongevallen

44% van de medewerkers op de werkvloer in een fabriek, werkplaats of buitenlocatie geeft aan weleens een struikel- en/of valpartij te hebben meegemaakt. Een kwart maakte soms een misstap. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Manutan onder 865 werknemers die betrokken zijn bij veiligheid in de kantooromgeving en op de werkvloer in fabrieken, werkplaatsen en op buitenlocaties in Nederland.

Beeld Top 5 bedrijfsongevallen

"Het geeft aan dat lopen op de werkvloer nog steeds niet zonder risico is," stelt Jan Piet van Dijk, Director Operations Benelux en Veiligheidscoördinator bij Manutan. "Enerzijds zou er dus meer aandacht moeten komen voor een schone, overzichtelijke werkvloer, anderzijds is het juist toepassen van persoonlijke beschermingsmiddelen, van veiligheidskleding tot val- en gehoorbescherming, heel belangrijk."

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat veiligheidsmiddelen in ruim 30% van de gevallen niet altijd aanwezig zijn. "Dat is een hoog percentage," zegt Van Dijk, "Blijkbaar wordt veiligheid nog niet overal even serieus genomen. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de gekozen beschermingsmiddelen passen bij de eisen die de werkomgeving stelt."

Top 5 meest voorkomende ongevallen met lichamelijk letsel

Struikelen of uitglijden                                                                           44%
Misstappen                                                                                                   25%
Verkeerd tillen                                                                                             25%
Geraakt worden of bekneld worden door een machine           15%
Val van minder dan 2,5 meter hoogte                                               14%

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform