Logo
  • Nieuws
  • 11 juli 2019
  • Bron: TNO

TNO zoek testers voor de app BewustBelast

Wat zijn de fysiek zware taken in mijn werk? En brengen die risico’s met zich mee? Hoe kan ik in de praktijk gezonde fysieke keuzes maken? TNO heeft een app voor werknemers gelanceerd als hulpmiddel bij het beantwoorden van deze vragen.

Beeld TNO zoek testers voor de app BewustBelast

Daarnaast helpt de app om de fysieke belasting makkelijker bespreekbaar te maken bij collega’s en de arbo-verantwoordelijken van het bedrijf. In de app kun je een zelf-evaluatie van je fysieke belasting uitvoeren en stel je daarna een persoonlijk actieplan op om je knelpunten te verbeteren. Tips, feedback en herinneringen helpen je om je acties tot een succes te maken. Het gebruik van de app is gratis.

Meten van ervaringen met de app

TNO onderzoekt dit jaar het effect van de app om na te gaan of de app werknemers in de praktijk helpt om zich meer bewust te zijn van risico’s en verstandiger om te gaan met hun fysiek zware taken. En of de app een hulpmiddel is voor preventiemedewerkers zodat knelpunten eerder aan het licht komen en oplossingen gezamenlijk gezocht kunnen worden. Vanaf augustus 2019 wil TNO de inzet van de app daarom bij enkele bedrijven volgen. Met een korte vragenlijst vragen ze de deelnemers naar hun ervaringen.

Meer informatie over BewustBelast

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform