Logo
  • Nieuws
  • 30 september 2019
  • Bron: FD

Strengere regels vloeren zorgen voor miljoenenstrop voor kantooreigenaren en huurders

Veel betonnen (kantoor)vloeren blijken te zwak te zijn. Bezitters zullen controles en eventueel dure reparaties moeten laten uitvoeren om aan de nieuwe strengere eisen te voldoen. De totale herstelkosten kunnen meer dan een miljoen per pand zijn zo bericht het Financieele Dagblad. Niet alleen kantooreigenaren en aannemers maar ook huurders kunnen kosten krijgen omdat ze kantoorgebouwen niet of gedeeltelijk kunnen gebruiken.

Beeld Strengere regels vloeren zorgen voor miljoenenstrop voor kantooreigenaren en huurders

Twee jaar geleden stortte een parkeergarage in Eindhoven in. Deze gaat aanstaande dinsdag weer open. Het type vloer - de breedplaatvloer of bekistingsplaatvloer - is sinds 2000 veelvuldig toegepast. Uit testen bleek echter dat de vloer veel zwakker is dan aangenomen. De regels zijn daarop dan ook aangepast. 

De betreffende vloeren staan niet direct op instorten maar eigenaren van gebouwen waar dit type vloeren en afgeleiden daarvan zijn toegepast moeten de vloeren wel laten controleren en waar nodig laten aanpassen zodat ze aan de strengere eisen voldoen. 

Kijk hier voor een Stappenplan beoordeling kritische voegen breedplaatvloeren 

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform