Logo
  • Nieuws
  • 15 november 2019
  • Bron: CSU

Spacetime Layers wint CSU Innovatie Award 2019

In De Efteling vond de tweede uitreiking van de CSU Innovatie Award plaats. Een prijs voor het meest innovatieve idee voor de facilitaire branche. Uit drie finalisten is Spacetime Layers, die organisaties in staat stelt locatie-specifieke informatie beschikbaar te maken via een app, verkozen tot meest impactvolle idee.

Beeld Spacetime Layers wint CSU Innovatie Award 2019

Het idee van Spacetime Layers vindt zijn oorsprong in de klas van basisschoolleraar Patrick Trentelman. In die klas wordt de basis gelegd voor een app met een interactieve kaart, die bestaat uit verschillende lagen met content (Layers). De app biedt een platform voor informatie dat locatie als uitgangspunt neemt. Het onderscheidt zich van bestaande technieken door organisaties de mogelijkheid te geven zelf content te plaatsen in kaartlagen. Ook bestaande informatie kan aan de de ‘Layers’ worden gekoppeld. Het zijn deze lagen waarmee bezoekers op locatie zelf bepalen welke informatie ze graag gebruiken.

Vooral de mogelijke impact erg interessant

De jury beoordeelde de inzendingen op originaliteit, impact, toepasbaarheid en ondernemerschap. Spacetime Layers is volgens de jury de terechte winnaar omdat het product ontzettend veel potentie biedt en erg hoog scoort op impact & toepasbaarheid. Juryvoorzitter Esmée Ficheroux: “Eén van de vele denkbare toepassingen voor de facilitaire branche is het laten samenkomen van gebouwgerelateerde informatie voor bijvoorbeeld onderhoud, domotica of beveiliging. En dat gecombineerd met informatie van sensoren, webcams en the internet of things. Een geïntegreerde oplossing als deze maakt de werk-, leer- en verblijfsomgeving leuker en makkelijker.”

Het versnellen van succes

De CSU Innovatie Award brengt impactvolle innovaties direct in de spreekwoordelijke volgende versnelling. Zo ontvangt de winnaar een investeringsbudget van € 10.000,- én professionele ondersteuning om de plannen concreet te maken. Denk aan coaching, toegang tot relevante netwerken en een marketing-boost om het idee goed in de markt te kunnen zetten. Een kick-start naar succes.

Andere finalisten

Twee andere innovaties kwamen tot aan de finale en stonden op het podium in De Efteling. Het idee van studententeam Solid, Metal Fuel Systeem, een circulaire infrastructuur voor schone energie om toekomstige energiebehoefte te verduurzamen middels de opslag en verbranding van ijzerpoeder. En de innovatie van Voting Bin, een product waarmee recyclen en schoonhouden van uiteenlopende locaties aantrekkelijker wordt gemaakt voor bezoekers.

CSU is vanuit diverse vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Eindhoven en Den Haag. CSU biedt werk aan ruim 15.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. Steeds meer organisaties kiezen voor CSU’s excellente operatie en hospitality. Ook onze visie op innovatie is hierbij van doorslaggevend belang.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform