Logo
  • Nieuws
  • 26 maart 2019
  • Bron: Mindspace

Ruim kwart jongeren wees potentiële werkgever af vanwege uitstraling kantoor of gebrek aan faciliteiten

Jarenlang werd gedacht dat een open kantoortuin het contact tussen werknemers zou bevorderen en de productiviteit ten goede zou komen. Dat is ook zo maar dan moeten er wel voldoende aanpassingen zijn.

Beeld Ruim kwart jongeren wees potentiële werkgever af vanwege uitstraling kantoor of gebrek aan faciliteiten

Dit blijkt uit onderzoek naar de impact van de kantooromgeving op de productiviteit en de tevredenheid van Nederlandse kantoormedewerkers van Mindspace onder 1.067 medewerkers uit verschillende sectoren.

63 Procent werkt momenteel in een open kantoortuin. Op de vraag Waar werk je het liefst geeft 20 procent aan dit prima te vinden in een open kantoortuin. De meerderheid (34%) geeft echter aan het liefst een kantoorruimte te delen met maximaal 3 collega's. 23 Procent wil een eigen kantoor, hetzelfde percentage wil in een open kantoorruimte mits er voldoende vergaderruimtes en stilteruimtes aanwezig zijn. 

Grootste afleidingen

Luidruchtige collega’s zijn de grootste afleiding op de werkplek. Ruim de helft van de ondervraagden (51 procent) stoort zich aan lawaaiige collega’s, terwijl 43 procent last heeft van constante onderbrekingen door medewerkers. Dit kan zorgen voor gefrustreerde en minder productieve medewerkers, wanneer zij geen plek hebben om in stilte en ongestoord hun werk te doen. 

Nieuwe generatie stelt hogere eisen

Het design van een kantoorruimte kan een grote impact hebben op de productiviteit en de tevredenheid van werknemers. Ruim een kwart (27 procent) van de medewerkers tussen de 18 en 24 jaar oud wees wel eens een potentiële werkgever af vanwege de uitstraling van een kantoor of het gebrek aan faciliteiten. 22 procent van deze groep verliet ooit een werkgever om dezelfde reden, tegenover twaalf procent van de kantoormedewerkers tussen de 35 en 44 jaar oud.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform