Logo
  • Nieuws
  • 12 september 2018
  • Bron: Sharp

Ruim 60 procent medewerkers vindt vergaderruimtes ouderwets

61% van de Nederlandse werknemers vindt dat vergaderruimtes niet voldoen aan de eisen van een vergadering. Daarnaast geeft 28% aan dat er nog steeds gebruik wordt gemaakt van whiteboards en 19% maakt nog gebruik van flipovers, zo blijkt uit onderzoek van Sharp.

Beeld Ruim 60 procent medewerkers vindt vergaderruimtes ouderwets

Nederlanders zitten per maand 29 uur en 39 minuten in vergaderingen. Vergaderingen kosten de werkgever daardoor EUR 6.508 per jaar (op basis van het modaal inkomen). Dit geld wordt deels verspild, omdat liefst 85% van de werknemers aangeeft dat ze aan hun bureau productiever zijn dan tijdens vergaderingen. Ook geeft 58% aan dat een vergadering vaak geen duidelijke uitkomst of resultaat heeft. Daarnaast vindt 57% vergaderingen saai en worden vergaderingen als te formeel ervaren (65%).

“Het is duidelijk dat we niet genoeg waarde halen uit vergaderingen, zeker als we naar de kosten kijken," aldus psycholoog dr. Nigel Oseland. “Er zijn veel verschillende redenen om een vergadering te plannen en je hebt verschillende ruimtes en technologieën nodig om deze meetings tot een succes te maken. Voor elke vergadering moeten de juiste context en verwachtingen worden gecreëerd, en je moet niet elke keer dezelfde aanpak gebruiken.”

Andere dingen doen

Er zijn genoeg redenen waarom een vergadering slecht uitpakt; zo geeft 33% aan dat er van tevoren geen informatie wordt gedeeld, dat de juiste mensen niet aanwezig zijn (26%) of dat er juist te veel mensen aanwezig zijn (31%). Omdat vergaderingen niet de onverdeelde aandacht van werknemers opeisen, gaan ze andere dingen doen, zoals het bijwerken van e-mails (24%), het maken van to-do-lijstjes (22%) en het checken van social media (26%).

Bent u bekend met de mogelijkheden van VRgaderen, vergaderen met ondersteuning van Virtual Reality technologie? Kom dan naar de case van Enexis hierover op Tomorrow@work 2018!

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform