Logo
  • Nieuws
  • 14 maart 2019
  • Bron: AD

Rokers ook niet meer welkom voor deur kantoren

In navolging van ziekenhuizen en onderwijsinstellingen verbannen kantoren nu ook rokers voor de deur. Zo heeft het kantorencomplex Delftse Poort in Rotterdam een rookvrije zone voor de deur ingesteld zo meldt het AD.

Beeld Rokers ook niet meer welkom voor deur kantoren

De Rotterdamse wethouder Sven de Langen (CDA, Volksgezondheid) wil richting een rookvrije stad en is positief gestemd over deze maatregel. “Je ziet nu dat steeds meer organisaties zich bewust worden van wat zij zelf kunnen doen tegen roken op eigen terrein of rokende medewerkers. We vinden het zeer positief dat steeds meer organisaties in de stad zich bezig houden met het onderwerp rookvrij,” aldus De Langen in het AD.

Rokers kunnen dus niet meer op het terrein van het gebouwencomplex terecht, maar in de openbare ruimte – daar waar de gele streep ophoudt -  is dat nog wel toegestaan. Dat verbieden is lastig. De Langen: “Maar ook hiervoor zijn we mogelijkheden aan het onderzoeken. Wat ons betreft komen er dit jaar nog meer rookvrije plekken in de stad.”

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform