Logo
  • Nieuws
  • 14 december 2020

Nieuw facilitair concept voor thuiswerkers

Thuiswerken heeft een impuls gekregen door corona, maar ook daarvóór al was de zaak niet langer meer de enige werkplek. Het ‘thuiskantoor’ bevalt zo goed, dat meer dan de helft van de Nederlanders er de voorkeur aan geeft. De werkplek in huis is echter meestal niet vergelijkbaar met de veel professionelere plek in bedrijven. Eenzaamheid en ergonomie zijn bijvoorbeeld aandachtspunten. En ook de veiligheid van IT-verbindingen thuis is een aandachtspunt. Facilicom komt dan ook met een nieuw facilitair werkplekconcept voor thuiswerkers.

Beeld Nieuw facilitair concept voor thuiswerkers

Met de aparte ‘thuiswerkservice’ kan een werknemer binnen zijn of haar eigen omgeving de ideale thuiswerkplek creëren, inclusief onder meer schoonmaak, health coaching, connectiviteit van de (IT-)apparatuur, veiligheidsoplossingen en een ergonomische werkplek. Het concept is er in drie varianten: Goed, Premium en Happy@Home. Bij Goed ligt het accent op goed ergonomisch en productief werken, Premium maakt de werkplek thuis comfortabeler en luxer. De meest uitgebreide versie is Happy@Home: een compleet programma (van een klusvrij huis, opvang kinderen en/of huisdieren tot tiny office as-a-service in je tuin) om het werk- en woongeluk van werknemers thuis te optimaliseren.

Effecten thuiswerken meetbaar maken

Of de installatie van een professionele thuiswerkplek in combinatie met de (facilitaire) dienstverlening  daadwerkelijk het gewenste resultaat oplevert, wordt volgens Facilicom transparant inzichtelijk gemaakt. Martijn de Groot: "Facilicom@Home meet continu het effect van producten en dienstverlening  via de werknemer op factoren als productiviteit, vitaliteit, verbondenheid en werkgeluk." 

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform