Logo
  • Nieuws
  • 13 februari 2018
  • Bron: VSR

Kwaliteit schoonmaakdienstverlening herzien voor NEN 2075

NEN 2075 bevat een systeem dat aan de hand van objectieve criteria de kwaliteit van de schoonmaakdienstverlening vaststelt. Deze norm wordt op dit moment herzien. Belanghebbenden kunnen commentaar leveren tot 15 maart 2018.

Beeld Kwaliteit schoonmaakdienstverlening herzien voor NEN 2075

Op basis van NEN 2075 wordt de uitgevoerde kwaliteit vergeleken met de voorgeschreven kwaliteit. Het principe van het systeem berust op visuele beoordeling van de mate van afwezigheid van verstoringen. Aan de hand van steekproeven worden de elementen beoordeeld.

Deze norm is van toepassing op de schoonmaakkwaliteit binnen alle soorten locaties. Aan de hand van opgenomen normatieve beoordelingshandleiding kunnen elementen objectief gecontroleerd worden. Voor locaties die niet in deze norm zijn gespecificeerd, kunnen andere of aanvullende beoordelingscriteria noodzakelijk zijn. De norm is zowel toepasbaar op inspanningsgerichte contracten als op resultaatgespecificeerde contracten.

Gratis whitepaper

De conceptversie van de norm kan kosteloos ingezien worden op de website van NEN. Via deze website kunt u ook uw commentaren indienen tot 15 maart 2018. Daarna gaat de NEN-normcommissie ‘Kwaliteitsmeetsysteem voor de schoonmaakdienstverlening’ aan de slag met de beoordeling van de ingediende commentaren.

Als opdrachtgever van schoonmaakdienstverlening, spreekt u met uw leverancier kwaliteitsnormen af die u gedurende uw samenwerking controleert. In deze gratis whitepaper leest u hoe u met VSR-KMS de enige juiste objectieve controles uitvoert. Download nu

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform