Logo
  • Nieuws
  • 2 oktober 2020
  • Bron: NU.nl

Kabinet trekt 360 miljoen uit voor betere ventilatie scholen

Op dit moment voldoen bijna achthonderd scholen nog niet aan de wettelijke ventilatienormen, waardoor ze mogelijk niet 'coronaproof' zijn. Onderwijsminister Arie Slob trekt 360 miljoen euro uit om schoolbesturen en gemeenten te helpen met het verbeteren van hun ventilatiesysteem.

Beeld Kabinet trekt 360 miljoen uit voor betere ventilatie scholen

De scholen worden geadviseerd om voorlopig te ventileren door continu ramen en deuren open te zetten. Ook kunnen ze andere maatregelen nemen, zoals extra ventilatieroosters of hogere klapramen installeren. De ventilatiesystemen werden door het Landelijke Coördinatieteam Ventilatie op Scholen (LCVS) onder de loep genomen in het proces om scholen coronaproof te maken. Een goed ventilatiesysteem zou namelijk de verspreiding van het coronavirus helpen tegengaan.

De VO-raad laat in een eerste reactie weten de financiële hulp en onderzoeksresultaten van het kabinet te waarderen. "Dit is een belangrijke eerste stap om het binnenmilieu van scholen te verbeteren." De koepel van middelbare scholen pleit voor verder onderzoek om de staat van ventilatie nog beter in beeld te krijgen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform