Logo
  • Nieuws
  • 18 juli 2018
  • Bron: AD

Heeft de kroket in het bedrijfsrestaurant zijn langste tijd gehad?

Het broodje kroket ligt in bedrijfsrestaurants al een tijdje onder vuur, maar is nu echt in de ban gedaan door werkplekverhuurder WeWork. Het Amerikaanse bedrijf met onder meer vestigingen in Amsterdam haalt alle vleesproducten van de kaart. En daarmee is het bedrijf lang niet de enige...

Beeld Heeft de kroket in het bedrijfsrestaurant zijn langste tijd gehad?

Volgens een van de oprichters, Miguel McKelvey, is de impact van het vermijden van vlees groter dan het rijden in een hybride auto. Nu er dit jaar geen vlees meer geserveerd wordt op hun driedaagse Summer Camp event, schat het bedrijf zo’n 10.000 dieren te kunnen sparen. McKelvey: "WeWork kan 15 miljoen dieren gered hebben in 2023 door het afschaffen van vlees op onze evenementen." Daarnaast bespaart het beleid naar verwachting meer dan zestig miljoen liter water en 445 pond CO2-uitstoot.

Vegetarische trend

Cateraar Albron gaat eind dit jaar voor het eerst een vegetarisch bedrijfskantine openen, in samenwerking met een opdrachtgever. "Het is een nadrukkelijke keuze voor gezonder en duurzamer en misschien zullen mensen die wel graag vlees eten eigen lunch mee nemen. We zullen het gaan zien," aldus een woordvoerder. "Als bedrijf proberen we een steeds gezonder en duurzamer assortiment aan te bieden. Bij een van onze restaurants bieden we bijvoorbeeld nu al 80 procent groenten en slechts 20 twintig procent vlees en vis."

De Universiteit Utrecht startte dit voorjaar met vegetarische zaken- of vergaderlunches. Als werknemers toch graag een broodje vlees willen, moeten ze daar expliciet om vragen. Voor de koffiebarretjes en de kantines, gold het beleid overigens niet. Hetzelfde beleid wordt binnenkort ingevoerd op de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform