Logo
  • Nieuws
  • 29 september 2020
  • Bron: Nu.nl

FNV: let scherper op coronaregels op werkplekken in vitale sector

Het kabinet is met een strenger thuiswerkbeleid gekomen. De vakbond FNV staat daar helemaal achter. Toch hadden ze ook graag een strenge handhaving op naleving van de coronaregels op plekken waar mensen wel fysiek naar hun werk moeten gezien.

Beeld FNV: let scherper op coronaregels op werkplekken in vitale sector

Steeds meer mensen gaan weer een of meerdere dagen naar kantoor waardoor het op veel plaatsen te druk is geworden en er clusters van besmettingen zijn ontstaan. Een van de nieuwe maatregelen om het coronavirus terug te dringen is dan ook het dringende advies thuis te werken tenzij het niet anders kan. Ook kunnen kantoren waar besmettingen zijn geconstateerd twee weken worden gesloten.
Premier Rutte vraagt werkgevers hun verantwoordelijkheid te nemen en werknemers thuis te laten werken. Ook zo nu en dan bij elkaar komen voor teamuitjes of vergaderingen wordt ten stelligste afgeraden.

Structureel beleid thuiswerken

Volgens een woordvoerder van vakbond FNV zullen mensen die thuis kunnen werken dat ook doen. Daar maakt de bond zich geen zorgen over. Wel vraagt de bond werkgebers met een structureel beleid rondom thuiswerken te komen aangezien we nog veel langer thuis zullen zitten. Een thuiswerkregeling en bijvoorbeeld een vergoeding is volgens haar dan ook op zijn plaats.

Werkplek vitale beroepen

Verder maakt de bond zich zorgen over mensen in vitale beroepen. Zij zijn niet veilig op hun werkplek. Daar moet volgens de woordvoerder veel meer aandacht voor zijn. “In bijvoorbeeld distributiecentra, supermarkten of zelfs in de zorg, waar op hun werkplek de coronaregels niet worden nageleefd," zo zegt een woordvoerder tegen Nu.nl.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform