Logo
  • Nieuws
  • 2 augustus 2022

Flexibele kantoorgebruikers nemen de ruimtes drie à vier dagen per week in gebruik

60% van de Nederlandse flexibele operators had een winstmarge van meer dan 5% had ten opzichte van het jaar ervoor. De bezettingsgraad van zowel privé- als gedeelde kantoren zich wereldwijd heeft hersteld. De bezettingsgraden liggen momenteel op respectievelijk 81% en 69%, wat in lijn is met de niveaus van voor de pandemie. Dit en meer blijkt uit analyse van Workthere’s Flexmark enquête.

Beeld Flexibele kantoorgebruikers nemen de ruimtes drie à vier dagen per week in gebruik

Ondanks de toegenomen bezettingsgraad geeft 71% van de respondenten aan dat de kantoren niet voltijd gebruikt worden; een gevolg van de verschuiving naar hybride werken. Dit beeld werd wereldwijd bevestigd door verschillende flexibele kantooraanbieders – 78% van hen gaf aan dat flexibele kantoorgebruikers de ruimtes drie à vier dagen per week in gebruik nemen. In Nederland gaf 54% van de aanbieders aan dat gebruikers de gehuurde ruimtes drie keer per week gebruiken, gevolgd door 25% die aangaf dat de ruimtes de gehele werkweek volledig benut worden.

Cal Lee, Head of Workthere, zegt hierover:

"Het gestegen aantal winstgevende flexibele operators kan ongetwijfeld worden toegeschreven aan de wereldwijd toegenomen vraag naar flexibiliteit. Als gevolg daarvan hebben we de bezettingsgraad zien herstellen tot pre-Covid-niveaus.”

“Zo zijn de prijzen van bureaus gemiddeld met 7% gestegen, waar de prijzen in 2021 nog 6% daalden. Deze ontwikkelingen, in combinatie met de beperkte uitbreiding van bestaande flexibele kantooraanbieders, hebben geleid tot een verschuiving in het aandeel flexibele kantoren dat op operationeel niveau winstgevend is*.”

Lees voor meer informatie Workthere Flexmark 3.0

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform