Logo
  • Opinie
  • 17 maart 2020

Facility in tijden van corona

Sinds vorige week leven we in Nederland in een totaal andere realiteit. Met grote impact op ons dagelijks leven en werken. Wat kunnen we de komende weken doen vanaf onze (thuis)werkplek? En wat gaat dit betekenen voor facility?

Om te beginnen wil ik stilstaan bij alle mensen die NIET de mogelijkheid hebben om vanuit huis hun werk te doen. En dan denk ik in de eerste plaats aan de ambulancemedewerkers, artsen, medisch specialisten en andere ziekenhuismedewerkers die keihard bezig zijn met het verlenen van zorg aan coronapatiënten. Een diepe buiging en respect voor deze helden. Punt. Uitroepteken!

Hoe kunnen we onze lezersgroep van facility professionals de komende tijd het beste bedienen? Dat vroeg ik me als hoofdredacteur van F-Facst het afgelopen weekend hardop af. Uiteraard zullen we u op de hoogte houden van alle belangrijke actualiteiten op het gebied van de corona-uitbraak met impact op FM, de situatie in gebouwen maar ook op alternatieve werkplekken. Want het hangt er maar helemaal vanaf in welke organisatie je als FM'er aan het werk bent. Ben je verantwoordelijk voor het Facilitair Bedrijf van een ziekenhuis of ben je juist verbonden aan een zakelijke dienstverlener, waarvan alle medewerkers sinds deze week vanuit huis werken? Met deze uitersten hebben we nu te maken...

Leren vanuit huis

U zult begrijpen dat ik dit stuk vanuit huis tik en deze werksituatie geldt voor alle mensen van het bedrijf achter F-Facts en F-Academy (en HR Praktijk en HR Academy). Hoewel we gewend zijn om op regelmatige basis thuis te werken, moeten wij ook schakelen. En dan vooral in ons opleidingsaanbod. Live seminars, masterclasses en events zijn voor de komende weken uiteraard geannuleerd. Maar dat betekent niet dat we geen opleidingen meer aanbieden. We zullen ons best doen om u via online wegen te bedienen. Een voorbeeld hiervan is de online boostcamp 'Zo maak je de werkomgeving wendbaar'.

Juist nu velen van u noodgedwongen vanuit huis aan het werk zijn, ontstaat er ruimte om de eigen vakkennis bij te schaven. Tijd om online een seminar te volgen; iets wat er vanwege de drukte van alledag op kantoor maar niet van kwam. Naast het zo veel mogelijk blijven doen van de dingen die moeten gebeuren, lijkt me dit een zeer nuttige tijdsbesteding voor de komende weken.

Ik wens u veel wijsheid en vooral een goede gezondheid toe (en NIET hamsteren svp)!

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform