Logo
  • Nieuws
  • 19 mei 2021
  • CSU

CSU eerste facilitair dienstverlener met visuele arbeidsovereenkomsten

Dat medewerkers prettig werken is een speerpunt van CSU. Sociale innovatie en het continue verbeteren van de HR-processen is belangrijk voor het schoonmaakbedrijf. John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur bij CSU: “Wij willen dat nieuwe medewerkers zich direct welkom voelen en graag voor ons werken. Met deze stap geven we invulling aan ons inclusieve HR-beleid. Een visueel contract sluit beter aan bij veel van onze medewerkers, doordat zij beter kunnen overzien waar zij voor tekenen. Zo dragen we bij aan meer transparantie in onze communicatie en het bevorderen van de binding tussen onze mensen en de organisatie. Zij bepalen immers het succes van ons bedrijf.”

Beeld CSU eerste facilitair dienstverlener met visuele arbeidsovereenkomsten

Lieke Beelen, oprichter Visual Contracts: “Een overzichtelijke lay-out straalt rust uit en maakt dat de informatie snel terug te vinden is. Ons uitgangspunt in de ontwerpen voor CSU was dat visualisaties en teksten in balans zijn en elkaar versterken. Belangrijk, aangezien het voor medewerkers een document is dat hen zekerheid biedt."

Testfase

CSU startte het ontwerptraject in 2020 en onderzoekt momenteel samen met schoonmaakmedewerkers hoe het de effectiviteit van het ontwerp kan verbeteren. De facilitaire dienstverlener neemt de visuele arbeidsovereenkomst na de zomer standaard op in het HRM-systeem. De ambitie is om ook andere moeilijk te begrijpen documenten voor medewerkers te visualiseren.

*Getoonde visual is de samenvattende pagina van het arbeidsvoorwaardencontract.

CSU is vanuit 11 vestigingen landelijk actief in de schoonmaakbranche. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Eindhoven, Utrecht en Den Haag. Voor diverse sectoren zoals zorg, onderwijs, leisure en kantoren is CSU al meer dan 50 jaar een gespecialiseerde schoonmaakpartner. CSU biedt werk aan ruim 16.000 mensen en is marktleider in Nederland. Duurzaamheid, goed werkgeverschap, hospitality en innovatie zijn belangrijke thema’s die in de bedrijfsvoering en diverse projecten terugkomen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform