Logo
  • Nieuws
  • 2 maart 2010

CSU compenseert de eigen CO2-uitstoot meer dan volledig

Schoonmaakbedrijf CSU werkt voor meer dan 100% klimaatneutraal. Dat werd bekend na de uitreiking van de Golden Service Awards in Scheveningen. CSU compenseert de eigen CO2 uitstoot volledig, maar gaat hierin zelfs nog verder. Milieubewustwordingsacties onder stakeholders leiden, naast besparingen van miljoenen liters water ook tot een forse CO2 vermindering. Het gaat dan om minimaal 10% van CSU's eigen uitstoot.

Beeld CSU compenseert de eigen CO2-uitstoot meer dan volledig

Plannen 2010

CSU wil de CO2-uitstoot per medewerker nog verder verlagen. De resterende CO2-emissies worden in de toekomst zoveel mogelijk in eigen projecten - extern geverifieerd - gecompenseerd. In 2010 intensiveert CSU afstemming met en advisering aan stakeholders over klimaatbewuste schoonmaakoplossingen. Nadruk ligt verder op vergroening van het mobiliteitsbeleid.


Voortrekkersrol
CSU is voortrekker als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het was het eerste bedrijf dat in 2009 een jaarverslag uitbracht conform de MVO-richtlijnen van ISO 26000. CSU maakt MVO en duurzaamheid graag concreet, zowel op onze vestigingen en bij onze opdrachtgevers, als bij onze mensen thuis', aldus Eric van den Broek, directeur P&O en voorzitter van de MVO-commissie van CSU. 'Onze MVO-visie is dat bewustwording rondom duurzaamheid onder personeel, klanten en stakeholders de basis vormt voor milieubewust wonen en werken. We investeren fors in promotiecampagnes om milieuvriendelijk gedrag te bevorderen. Personeel promoot energie- en waterbesparingen beter als ze de voordelen hiervan ook zelf thuis ervaren.'

CSU

Veghelsedijk 2

5406 TE  Uden

Tel.: 0413 285 111

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform